tiistai 8. maaliskuuta 2016

Nyt on juttu niin...

Tää blogi täytti viime tiistaina 7 vuotta. Käsittämätön aika naputtaa tekstiä pääasiassa yhdestä mäyräkoirasta! Jokunen kortti, koru ja muu askartelu on tullut viskattua joukkoon, mutta ihmeesti sitä tarinaa on aina irronnut tuosta nelijalkaisesta makkarasta.

Mutta se juttu nyt. Tarinoita tulee ja menee, tassut paranee ja vahingoittuu, koira on terve ja emäntä ei, ja huomenna kaikki on taas toisinpäin. Mutta jotakin puuttuu.

Kerroimme jo ystävänpäivänä, että kamumme Kalle muutti kauas. Se muutto avasi silmät taas sille asialle, että itsestäänselvyyksiä ei ole. Parin vuoden ajan totuttiin jo siihen, että vähän tylsistyneen koiran kanssa voi mennä viereiseen rappuun tunniksi – ja tulla riehaamisesta väsyneen koiran kanssa takaisin. Yhteiset lenkit olivat välillä pelastus, kun koirat kaipasivat enemmän liikuntaa ja yksin ei saanut lähdettyä metsiä kiertämään.

Blogikamuja on 7 vuoden aikana kertynyt aikamoinen porukka! Osa on kaukana, osa jäi kauas, kun muutimme. Mutta toiset ovat ihan lähellä, melkein naapurissa, ainakin samassa kaupungissa, tai samalla seudulla.

Me tehdään nyt asia helpoksi. Jos joku muukin tylsistyy ja haluaa koirakaverin, Arttu ottaa ilmoittautumiskommentteja vastaan ja alkaa raapustaa kalenteriin treffejä. Jos jollekin on epäselvää, missä asutaan, sitä voi kysyä meilillä, Artun osoite on tuossa oikealla reunassa. Ja jos me ei saada yhtään kaverikutsua, keksitään jotain muuta ja jatketaan bloggausta entiseen malliin. Toivotaan kyllä kovasti, että nähtäis blogikamuja livenä, ehkä jopa blogitapaaminen olis mahdollista tulevana kesänä.

Pallo tuli jo, ota koppi.

28 kommenttia:

 1. Rasavili ilmoittautuis per heti , mutta kun asutaan näin pohjoisessa:( tiedän koirakamupulan. Aina, kun naapurin Havannan pojat on poissa, Rasavilillä on depis. Se istuu pojan sängynpäällä ja katsoo naapurin pihalle välillä haikeasti nyyhkäisten.
  Ihana blogisi on aina lukulistallani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasavili olis tosi tervetullut, mutta Arttukin ymmärtää maantiedosta sen, että jos joku asuu a) Lapissa tai b) naapurissa, siinä on vinha ero...

   Ihanaa, että Rasavilillä on kamuja naapurissa =D Ne pitää mielen virkeänä. Elämä ihmisten kanssa on paljon helpompaa, kun saa välillä puhua koiraa lajitovereiden kanssa ;)

   Kiitos sinulle <3 Voin sanoa vilpittömästi samat sanat, vaikka kommentointi - ja bloggaus muutenkin - on vähän harventunut kaiken kaikkiaan.

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar8.3.16

  Voi sentään, kyllä olis kutkuttavaa tavata, mutku heti herää suuri epäilys Párekin käyttäytymisestä toista urosta kohtaan. Vaikka sillä on monta uroskaveria ja hyvin niiden kanssa sujuu, se perustuu siihen, että niiden kanssa tutustuttiin jo pentuna. Párek ei ole leikattu uros, joten äijäilyä esiintyy. Tosin sekin on koettu, että entisiä 'vihollisia' on opittu sietämään, kun taluttajat kuitenkin ovat aina pystähtyneet keskenään pakisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, olen itse jo valmiiksi epäilevä, tai oikeastaan aika VARMA siitä, että Arttu ei käyttäydy pyhäkoulupojan tavoin. Minulla on siitä jopa kokemusperäistä tietoa =D Leikkauksen jälkeen on tullut muun rauhoittumisen vastapainona ärhentelyä jopa leikatuille tytöille, mikä on minusta aika anteeksiantamatonta.

   Kypsyttele asiaa rauhassa. Jos päätämme kokeilla yhteislenkkiä, huristamme tahoiltamme sopivaan paikkaan ja pidämme jukuripäät tiukasti hihnoissa. Siinä ei ainakaan pääse syntymään ruumiita =D

   Keskiviikko kolkuttaa ovella, mitähän hauskaa te keksitte taas keskellä viikkoa :)

   Poista
  2. Párekin Palvelijatar9.3.16

   Tehdään treffit kuraloskakelin vaihduttua vähän kuivempaan. Kurainen koira on kelju kuljetettava julkisissa. Tulee mieleen esim. Seurasaari, Mustikkamaa, Suomenlinna, Kaivarinranta tms. Jos olis onnea, että saatais aurinkoinen päivä, voitais istua Suomenlinnassa tai Kaivarissa koiraystävällisessä ulkoilmakahvilassa. Kun riiviöt hoksaavat, että nyt vain on käveltävä kimpassa niin ehkä vähitellen alkavat sietää toisiaan ;) ;)

   Poista
  3. Kuulostaa mukavalta suunnitelmalta :) Ja mun mielestä koiran käytöstä hävetään ihan liian turhasta. Oon näiden mäyräkoiravuosien myötä tullu siihen tulokseen, että koira on koira, lapaset pidetään vaatekomerossa ;)
   Kevättä siis odotellessa, Parek! Kuulumisiin.

   Poista
 3. Harmi, että taidetaan asua vähän turhan kaukana, muuten oltaisiin kyllä mielellään tultu leikkiseuraksi. Jos kuitenkin jotain blogitapaamista olisi kesäksi vireillä, niin sellaiseen varmasti ehdittäisiin, kun tarvitse välttämättä olla illaksi kotona.
  (Ja onnea kunnioitettavasta 7 vuoden bloggauksesta! Vasta-alkaja voi vain haaveilla tuollaisesta saavutuksesta!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa hahmottaa teitä kartalle. Mutta sen tarkemmin itseämmekään navigoimatta, kaikki pk-seudulla asuvat ovat riittävän lähellä päivän reissuunkin ;)

   Pitää kysellä, olisiko muita innostuneita blogitapaamiseen! Heitin idean ihan spontaanisti, mutta olen sitä miettinyt aika usein ennenkin. Parikin puuhanaista tulee heti mieleen kohtuulliselta etäisyydeltä...

   Kiitos :) Vuodet on menneet ihan huomaamatta, mäyräkoiran myötä. Etkä ole mikään vasta-alkaja enää, jatka vaan kivoja postauksiasi. Lukijoita on aina enemmän kuin kommentoijia ;)

   Poista
 4. Anonyymi8.3.16

  Kuomaseni ottaisin kopin, mutta riittävätköhän sinun töppötassujesi voimat puskemaan pallon tänne saarivaltioon asti <3 t. Kalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei tappijalat yllä, otetaan lentokone avuksi ;)
   Iloisia lenkkejä ja gööttitapaamisia sulle, kuoma <3

   Poista
  2. Anonyymi9.3.16

   Toivottavasti päästään molemmat omiin tapaamisiimme! Ehkä sitten kesällä voimme pallotella, ilman lentokoneita. Unohtu onnitella hienoista blogivuosista! Komeasti olet kijoittanut ja mamma siinä hitusen avittanut : D t.Kake

   Poista
  3. No se oliski, jos voitas ottaa livenä taas pari matsia ;) Katsotaan, mitä kesä tuo.

   Et arvaa, miten täs blogivouhkassa on koirapoika saanu kärsiä. Aina kamera räpsyy ja kaikki kerrotaan koko maailmalle mitä teen!

   Poista
 5. Onnittelut 7-vuotiaalle! Mukana ollaan oltu alusta saakka, tai siis Pyry-pappa oli.

  Toivottavasti kamuja löytyy. Me tultas varppina, mut ollaan liian kaukana, harmitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Pyryskä me sillon ensin bongattiin <3
   Tätä se elämä on, kaikki hajallaan ympäri maailmaa. Emännät voi edes somettaa, ja kiva kun te Tuuliset ootte olemassa :)

   Poista
 6. Onnee paljo hienolle plokille ja plokin piätähelle! :)Kyllä ilimottaavvuttas hetpaekalla rehville. Vuan eppälen ettee onnistu ku ollaan tiälä asti :( Jos että sittä satu vaekka lomareessulle lähtemmään tänneppäen...:)
  Vaekka mullae on vähä sitä taepumusta että en ossoo aena käättäätyvä toevotulla tavalla vuan uuvvet kaverit on tervettulleeta. Siinähän sitä tutustuttaan:)ps. Ihan hirveesti tykätään teestä ja tästä teejjän plokista!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista Iivari <3
   Alkaa jo hymyilyttää: mitä kaukaisemmasta kamusta on kyse, sitä suuremmat toiveet tapaamaan =D Vuokrataan bussi ja kerätään kaikki kamut kyytiin sillä ;)

   Poista
 7. Párek ja Palvelijatar9.3.16

  Onnea hienolle blogille, joka on puoli vuotta vanhempi kuin minä. Me kurkitaan tänne joka päivä eikä osata kuvitellakaan bloggailua ilman teitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua ajatella, että nämä koirapojat on ollu blogin alkuaikoina ihan rääpäleitä <3
   Kiitos, kiva kuulla.

   Poista
 8. Onnee pitkästä blogitaipaleesta! Kyllä oltais täältäkin tulossa leikkimään, mutta miksi me kaikki asutaan liian kaukana? Eihän se tarvi kuin vähän aikaa ja auton niin kyllä täältä 100 kilsan päästä päästään varmaan pk-seudulle. Kunhan vain sovitaan niin me tullaan. Mulla kun tosi vähän kavereita, niin mäyris oli tosi kiva kamu. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitapa Eka kuski auton rattiin ja näytä käpälällä suuntaa ;)
   Me ollaan niin paljon kotikulmilla, että varmasti löytyy aikaa, jos tänne huristaisitte :)
   No, Artun käytöksestä toisten poikien kanssa ei oo takeita, sisätiloissa ainakaan.

   Poista
 9. Onnea 7-vuotiaalle!
  Ollaan varmaan alusta asti seurailtu teitä ja kivoja juttuja :) Ja tapaaminen olis tosi kiva :)
  Piti ihan tarkistaa - oon aloittanu blogin 9.9.2009!
  Muiskuja ja rapsutuksia Artulle <3
  ps. mitä Basselle kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Eipä blogia aloittaessa arvannu, miten pitkälle sitä harrastusta riittää.
   Bassella kaikki hyvin, lapset ja kissa kaverina.

   Poista
 10. Onneksi olkoon blogille, seitsemän vuotta on pitkä aika! Komeaa mäyrisherraa mieluusti tavattaisiin, mutta välimatka on melkoinen... pitää siis tyytyä seuraamaan blogista, mitä teille kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva seurata - ja olla seurattuna - blogin kauttakin :)
   Mukavaa viikonloppua suloiselle Sylville <3

   Poista
 11. Onnea onnea vaan seitsenvuotiaalle blogille! Näitä kirjoitelmia on aina ilo lukea.

  Me asutaan pääkaupunkiseudulla, kuten taidatte tekin majailla. Tapaaminen olisi kiva juttu!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :)
   Eiköhän me oteta tavoitteeksi, että pk-seudun blogikamuja tavataan edes kerran ensi kesänä. Arttu voi pitää treffikalenteria, emäntä lupaa toimia kuskina tai junamatkaseurana =D

   Beagle-tyttösiä pitää ehdottomasti nähdä. Toivotaan (sopivan) lämmintä ja ajoittain kuivaa keliä kesäksi. Silloin on kiva tassutella uusissa maisemissa!

   Poista
 12. Onnea pitkästä kirjoittelusta! 7 vuotta n pitkä aika :) !
  Itsellä alkamassa 4 vuosi ja olen usein ajatellut samaa, että miten sitä voi riittää juttua yhdestä (lapin- ) koirasta. Mutta niin vaan riittää, joskin vähän maisemakuviakin tulee mukaan tuupattua.
  Hyödyllistä on ollut se, että usen kun muistelen jotain asiaa, säätilaa taikka muuta yksityiskohtaa, niin tulen hankkiutuneeksi blogin sivuille katselemaan ja usein asia saa sitä kautta valaistusta, kun on tullut jotain kirjoittaneeksi.

  Terveiset pitkäkuonolle ja mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 13. Onnea blogisynttäreistä ja terveisiä Ossilasta!

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)