lauantai 17. marraskuuta 2018

Silmäreissu


Tässäkään postauksessa ei varsinaisesti kuvilla pröystäillä, mutta  oli laitettava nähtäväksi parin viikon takainen kuva marraskuunkaktuksesta, joka ensin näytti tekevän vain kaksi kukkaa. Mutta jos tarkasti kuvaa katsoo, avoimesta kukasta yläviistoon vasemmalle on minikokoinen nupunalku yhden oksan päässä. Ja nyt niitä on jo rutkasti enemmän! Pian koko kaktus on täynnä kukkia, niin paljon se innostui uudesta kasvivalosta. Kukkia voi riittää lähes jouluun asti.

Yritin aamulla herättää ihmistä kahdesti. Tepastelin kuuluvasti olohuoneeseen ja komensin sieltä kurkkuäänellä. Pitihän se arvata, että väärä taktiikka aiheuttaa vain itselle harmia. Ihminen murahti takaisin ja jatkoi uniaan...

Ajoimme lauantain alkajaisiksi naapuripitäjässä päivystävään kunnaneläinlääkäriin näyttämään Artun silmää, joka oli ollut ärtynyt jo jokusen päivän, mutta tulehtunut yön aikana niin, että vilkkuluomi peitti melkein koko silmän. Vähemmästäkin sitä hermostuu, jos aamulla silmä ei kunnolla aukea ja näkökentän edessä on kelmu... voisi tässä itseltäkin päästä jokunen äänekäs kommentti, jos niin kävisi.

Silmätippoja ja kortisonitabletteja riittää seuraavaksi kolmeksi viikoksi. Toivottavasti silmät rauhoittuvat nyt vähän pidemmäksi aikaa kuurin myötä. Samalla märästä kelistä ärtynyt ihokin rauhoittuu kortisonikuurista. Ensimmäinen kortisoniannos veti Artun kuvan mukaisesti vaisuksi, eikä silmien tulehduskaan tunnu varmaan mukavalta. Onneksi on viikonloppu, jonka aikana saadaan lääketipat annettua aikataulun mukaisesti pitkin päivää, 6–8 kertaa vuorokaudessa. Työpäivinä lääkeiden anto sitten vähän muuttuu, mutta sille ei nyt voi mitään.

16 kommenttia:

 1. Voi onpa kurja silmätulehdus! Toivottavasti lääkkeet alkavat vaikuttaa nopeasti, että olo helpottuu. Aika ahkeraan noita tippoja pitääkin olla antamassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutus alkoi kyllä äkkiä. Mutta nyt tiputellaan pitkä kuuri loppuun, ettei ainakaan sen takia uusiudu taas heti huomenna.

   Poista
 2. Pikaista toipumista silmälle ! Tuo kurkkuäänellä komentelu taitaa olla täälläkin tuttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, bulldogitkin siis osaa sen konstin =D
   Silmät alkaa kirkastua jo ;)

   Poista
 3. No voe kehno ku pitj tuommonen silimätulehus tulla! Toevottavasti nuo liäkkeet aattaa pikasesti. Ne nuo kortisoonit tinkii väsyttämmään. Ja janottaa ja pissittää kansa. Aenahhii minuva sillonku niitä saen.
  Vuan ohan siinä kyllä se hyväpuolj että raahottaa sittä ihhoo jos on jottae siinä.
  Nyt vuan sittä raahallista elämätä kuurin loppuun ja pikasta paranemista! Ja ehken jokunen lohtuherkkuhhii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikkee tuota on täällä nyt koettu. Ajoitettiin kortisonin ottaminen niin, etten jää yksin käpälät ristissä kotiin, kun vaikutus alkaa. Yöunet lyheni, mutta koira ei saa kärsiä, tuumasi ihminen.
   En kyllä mennyt rauhallisesti äsken lenkkiä, kun en ollut lukenut Iivari-tohtorin ohjetta! Laukkasin ja ryntäilin, kun oli kuiva keli :D
   Lohtuherkun on ihminen ymmärtänyt ihan väärin. Banaaninpalan sisälle on kätketty pilleri, sen verran tulee herkkua päivässä. Ajattele nyt, ei mitään sääliä sairasta koiraa kohtaan... ;)

   Poista
 4. Toivottavasti Artun silmä on jo parempaan päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäljellä on enää "normaali" punoitus, vilkkuluomi on onneksi palannut paikoilleen piiloon.

   Poista
 5. Párek20.11.18

  Kelju juttu tuollainen silmäongelma! Täällä pidetään peukkuja, että lääkekuuri puree ennätysajassa ja häätää Artun kiusaajan huitsin nevadaan iäksi.
  Palvelijattaren vasen silmä on kutissut ja kirvellyt viikon ajan, eikä se tunnu tokenevat millään apteekin tipoilla. Eukko kuvittelee menevänsä optikolle lähiaikoina ja toivoo siinä näkötarkastuksen yhteydessä näkyvän syy moiseen kutinaan ja kihelmöintiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kuivan silmän tipatkaan eivät Palvelijatarta auta, kannattaa kyllä käydä näyttämässä lääkärille. Nyt on ilman kosteus ihan minimissään, meillä sisällä 30%, sekin voi lämmityskauden alkaessa ärsyttää ja kuivattaa.

   Artun silmäkiusat ei taida ihan iäksi kadota, mutta me otetaan miellään teidän hyvät toivotukset kyllä vastaan ja toivotaan parasta :)

   Poista
 6. Voi sinua Arttu-ressua, hyvä kuitenkin kun sait lääkettä. Toivotaan, että silmä paranee pikaisesti. Terkut Sulolta myös. Sulo on etsijäkoirakoulutuksessa ja valmistuu toivottavasti vielä tämän vuoden puolella. Sen jälkeen pääsee tositoimiin jos tarvitaan.Kivaa pikkujouluaikaa teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Sulo, opiskelet tosi tärkeää työtä! Sinun tarkalle kuonollesi se on kyllä ihan helppoa :)
   Silmät rauhoittuu, eikä kainaloitakaan tarvi nyt vahtia tämän lääkekuurin aikana.

   Tunnelmallisia hetkiä teillekin kohti joulua <3

   Poista
 7. Hyvä kuiteskin, että sait tropit silmiisi pikaseen, Arttu. Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Se on kuulkaa yks punainen sekunti, kun tämän talouden ihminen tarttuu luuriin ja tilaa meikämäykylle apua. Tällä kerralla oli ehkä pikkusen aihetta, kun oli toi näkökenttä aika sume ;)

   Poista
 8. Toivottavasti olet Arttu jo toipunut silmävaivoista. Todella kurjia tuollaiset. Tippoja pitääkin antaa usein... työpäivinä se on varmasti hankalaa. Mutta se on tosiaan tipat annettava sitten vähän eri aikataulujen mukaisesti.

  Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikämäykky on nyt saanut kauheesti huomiota... ihan ku olis joku roska nyt silmässä... ;)
   Tippoja tuupataan joka välissä, illalla korvataan päivällä väliin jääneet tipat. Täällä ihminen nostaa vielä yölläkin nukkumaan käydessään koiran peiton kulmaa ja sohii tippapullon kanssa!

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)