tiistai 29. lokakuuta 2019

Unta ja terveellistä ruokaa


Kyllä uni maistuu makelta, kun nappaa särkylääkkeen, käy ulkona asioilla ja yrittää hetken riehata... Ihminen on koko ajan peittelemässä, mutta kerkesin hiukan tuulettamaan, kun silmä vältti.


Selkäterveyden lisäksi meillä intoillaan muutakin. Mikro sai lähtöpassin, ja tilalle tuli tämmöinen härveli. Sillä on tehty jo lihapullia, munakasta, pannaria, suklaakakkua... eiköhän se terveys tule siitä, mitä tuonne masiinaan laittaa kypsymään. 

6 kommenttia:

  1. Aina ne on peittelemässä meitä, Arttu. Mutta ehkä niiden on pakko toteuttaa hoivaviettiään?
    Mikä ihanan monitoiminen härveli teille on ilmestynyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Härveli on airfryer eli kiertoilmakuumennin :) Sillä on suht kätevä lämmittääkin ruoka-annos, vaikka vähän kauemmin vie aikaa kuin mikrossa. Lopputulos on maukkaampi. Ja olin yllättynyt tuosta kakun onnistumisesta. Kotona oli pieni kakkuvuoka, johon mahtui muistaakseni noin puoli annosta taikinaa, ja lopputulos oli yhtä hyvä kuin uunissa.

      Poista
    2. Kätevältä vaikuttaa, varsinkin kun sillä voi tehdä monenlaista ruokaa ja herkkua. Pitänee laittaa ostoslistalle.. tai kirjoittaa joulupukille. Ai niin, eihän meillä anneta joululahjoja kuin tenaville. Paras siis hankkia tuo ihan itse ;)

      Poista
    3. Meille päätyi edullisin yksilö, mutta jos haluaa grillaustoiminnot sun muut tykötarpeet, malleja on joka lähtöön. Lämmitin tuolla mm. pannaria, ja reunoista tuli vähän rapeat, eli karvalakkimallikin "grillaa", kun ajastaa sopivasti. Rasvaa ei juuri tarvi käyttää tämän kanssa kypsentämiseen, kuten vaikka paistinpannulla. Testaamalla varmaan selviää, mitä kaikkea oikeasti tuolla voi tehdä. Vaikka pienen satsin joululeivonnaisia ;)
      Juu, itsehän nuo lahjat on nykyään ostettava. Joulupukkia ei vissiin enää ole, kun siihen lakkaa uskomasta =D

      Poista
  2. Voe mikä ihana luola sulla kamu sielä!! :) Tuolla on jo mukava köllötellä. Meellä se tuo peettelyhomma on vähä liijjan hijasta. Pittää huomaattoo monastihhii yöaekaan ku peete lähtöö piältä eekä immeenen älyvä herätä sitä laettammaan.
    Vuan ompa mielenkiintonen tuo teejjän uusj ruuvvanlaettohärvelj...tiälä ee meenoo yks naesimmeenen pysyvä tolokuissaan ku niin innostu siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peittely on kyllä väärin ajastettu täälläkin! Nyt vouhotetaan mokoman selkävaivan takia koko ajan peittoa päälle, luutakaan ei saa syödä matolla rauhassa, kun jo loimi lentää takaliston suojaksi!

      (Tähän väliin ihmisen kommentti: Arttu myllää yöllä peittonsa myttyyn tai sitten raahaa sen viittana selässään juomareissulla keittiön lattialle. Ja sen jälkeen herättelee huonounisen ihmisen... Olen katsonut viisaimmaksi laittaa sille oman pikku pussilakanan peittonsa päälle [ei takerru turkkiin niin hyvin, kun on sileä kangas] ja lisäksi taitan peiton toisen pään petin takareunan alle, ettei peitto lähde yökulkijan matkaan.)

      Arttu: Niiiiin, yritin tässä sanoa, että tsemppiä Iivarille, kun joudut sielläkin yöllä viluissasi kurkku käheänä herättelemään ihmisiä, siis palvelijoita. Tulisin siinäkin apuun, jos pääsisin ;)

      Ruuanlaittohärveli ;) Siitä joko tykkää tai sitten ei, mulle lankesi nyt hirveä vastuu, kun menin sitä kehumaan =D
      Ainut isompi ongelma tuossa halvassa mallissa on se, että ei tahdo löytyä sopivankokoisia astioita ruuan kuumennukseen. Kuumentimessa on toki oma ritilä, jonka päällä voi tehdä ranskalaisia (ilman öljyä), lämmittää karjalanpiirakoita tai lämpimiä voileipiä (halutessaan leivinpaperipalasen päällä, tai ilman). Parhaimmillaan laite on silloin, kun kuuma kiertoilma pääsee vapaasti puhaltamaan ruokaan joka puolelta. Mutta kun lämmitän ruoka-annoksen, jossa on vetisempiäkin aineksia, laitan sen esim. lasiseen säilytysrasiaan tai pieneen uunivuokaan. Sen onkiminen tulikuumasta härvelistä paksujen patalappujen kanssa on taidetta... Kalliimmissa versioissa lienee sopivan kokoisia astioita, ainakin lisähintaan. Mutta hyvin olen pärjännyt näinkin. En ottaisi mikroa takaisin.

      Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)