maanantai 19. lokakuuta 2020

Lunta odotellessaLunta ei ole näkynyt vielä meillä päin, mutta ilma on välillä kolea. Ihmisellä on pari hupparia päällekkäin ulkoillessa, kun ei kuulemma vielä voi antaa periksi ja kaivaa talvitakkia esille. Minulle laitettiin jonkinlainen softshell-liivi lenkillä suojaamaan selkää kylmältä ja märältä. Aavistan, että tiedossa on taas paksumpiinkin loimiin pynttäytymistä. Vastahan oli kevät, ja vietiin meikäläisen vaatekassi varastoon. Aina se talvi yllättää, tavalla tai toisella.

Erinomaisen mukavaa alkanutta viikkoa kaikille. Täältä peiton alta on hyvä tarkkailla tilannetta. Jos tulee lunta, lenkki menee kiitämällä, mutta jos meille ei riitä kuin vettä ja räntää, pysyn sisällä. Suurin piirtein kevääseen asti.

 

14 kommenttia:

 1. Just sopiva suunnitelma, Arttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan omasta päästäni keksin ;)
   Pysykää tekin liikkeellä ja lämpiminä, kuomat.

   Poista
 2. Toivottavasti teillekin sataa lunta! On vähän pitkä aika pysytellä kevääseen asti sisällä, vaikka mäyräkoira tunnetusti onkin hyvä pidättelemään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka aamu kestää pikkuisen kauemman saada minut huhuiltua peiton alta pihalle. Uskon vahvasti, että ennen joulua olen jo vetäytynyt talviunille kuin karhu =D

   Poista
 3. Sulla Arttu on sama suunnitelma kuin mulla. Talviunet olis juuri sopiva juttu. Miksi ihmiset aina vaatii meitä noudattamaan niiden suunnitelmia??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tehdäänpä mäyräkoirina ryhmäpäätös ja piiloudutaan talveksi vaatekomeron perukoille. Siinä nähdään samalla, kuinka hyvin nuo kaikkitietävät emännät muka siivoaa talven aikana ;)

   Poista
 4. No nythän teellä kamut on suunnitelmat ku oekeen sakiltaan tuommosija piätättä! Ee ee tok talaveks komeron perukalle. Talavi on ilosta aekoo kuhan lunta tulloo. Ja tulloo sitä teellehhii :)
  Vuan se vuatekoohakka tietysti harmittaa ku jootuu vaekka minkälaesta vermettä piällesä ottamaan. Hyvähän seon tietennii että tarkenoo vuan siltihhii. Justiisa alako se sovittelu että soppiiko kesäjjäliltä mikähhii piälle... Mukavata alakanutta viikkoo sinnehhii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin nukuttaa aamuisin, kun ulkona on kylmä ja märkää. Komeroa kohti...

   Poista
 5. Komppaan ja liityn talviuniporukkaan. Tosin noi edellisetkin unoset kesti parisen vuotta ;) Tuota siivottavaa kyllä piisaa täälläkin, ainakin 30 vuoden edestä. Tuskin etenee tänäkään talvena. Iskän mielestä voitais kyllä tilata vaihtolava tuohon pihalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ethän toki nukkunut koko aikaa, kun olitte blogitauolla ;)
   Kirjurit raportoikoon talvesta, meitä väsyttää.

   Poista
 6. Lunta ei vielä meilläkään näy. Vettä kylläkin. Mieluusti voisin itsekin vetäytyä peiton alle ja nousta sieltä vasta, kun on kuivat pakkaskelit. Valitettavasti nuo meidän tytöt ovat "kaikkisäisiä", mitä kamalampi keli, ei haittaa. Ulkona viihdytään ja pitkään.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se helpottaa hiukan aamuja, jos ei tarvitse itsensä lisäksi patistaa ja pakottaa nelijalkaisia ulos :D

   Poista
 7. Meillä päin on jo satanut räntää ja lunta. Ei houkuttele ulkoilmaan... Mukavuus ennen kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidänkin vanha kommentti löytyi Bloggerin uumenista :/ kenkkua, jos se jemmaa niitä mielensä mukaan eikä lähetä sähköpostiin ilmoitusta.
   Nyt meillä on jo isot kinokset lunta! Saa nähdä kuinka kauan sitä riittää.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)