keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Maksu mikä maksu

Ostin jokin aika sitten pesukoneen, käyttöluotolla. Kysyin, onko menossa korotonta kampanjaa, ei ollut. Parin viikon päästä jo olikin, saman kauppaketjun mainoksissa.

Maksoin mielestäni kaksi viikkoa sitten pesukoneen loppuerän kerralla pois. Siis kaksi viikkoa sitten! Nyt tuli postista lasku, jossa oli loppusuorituksen jälkeen vielä reilut 15 euroa maksettavaa. Korko oli siis ehtinyt kasvaa edellisen laskun ja maksamisen välisenä aikana... Korko? Tarkempi laskun tutkiminen osoitti, että korkoa oli kertynyt vain 78 centtiä. Tilinhoitokuluja oli 5 euroa.
10 euron maksuerään siis 5 euroa tilinhoitokuluja!

Yrittäjänä olen usein lyönyt päätäni seinään, kun asiakkaat valittavat puolta pienemmästä laskutuslisästä, vaikka se on moninkertaisesti suuremmassa laskussa. Mitä minä teen? Maksan kiltisti. Omani ja muiden laskutuslisät.

8 kommenttia:

 1. Olis toi myyjä kyllä voinut sanoa, että kampanja on tulossa. On niin ärsyttävää huomata, että myöhemmin tai toisesta paikasta olisit voinut saada saman tuotteen huomattavasti halvemmalla tai paremmilla maksuehdoilla. Toi viiden euron tilinhoitomaksu tuntuu kyllä suurelta ja turhalta kululta.

  Me ei varmaan olla enää asuntovelkojen jälkeen ostettu mitään velaksi, niin raskasta se aika oli. No auto sentään taidettiin joskus ostaa velaks, mutta siitäkin velasta on jo ajat sitten päästy. Ja kiltisti on kaikki makseltu korkoineen ja laskutuslisineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään joissakin luottotileissä on hintatakuu: jos kuukauden sisällä löydät saman tuotteet halvemmalla, erotus hyvitetään.

   Velkaa ei tekisi mielellään, mutta joskus on pakko. Syystä tai toisesta.
   Ei kyllä huvita laskea, mitä velaksi ostettu tulee korkoineen maksamaan ;/

   Poista
 2. Niin prosentteina tuo vitonen tilinhoitokuluja on ihan sikamaista. Muutenkin on paljon sellaisia ylimääräisiä maksuja, jotka tekevät vihaisiksi. Minun mielestäni suurta raivoa herättävät nämä yritykset, jotka kehtaavat laskuttaa siitä, että lähettävät paperilaskun. Ei kaikilla suomalaisilla suinkaan ole vielä nettimaksupankkia johon voi lähettää elektronisen laskun, vaikka niin tunnutaan luulevan. Ihanalle koirakaksikolle terveisii ja rapsutuksii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Minusta ei saisi laittaa eriarvoiseen asemaan niitä, jotka eivät voi ottaa e-laskua. Kenenkään ei pitäisi laskutustavasta johtuen joutua maksamaan enemmän kuin toisten. Eihän e-reseptillä lääkkeetkään ole halvempia kuin paperireseptillä haetut...

   Ossille tuplasti rapsutuksia :)

   Poista
 3. Aargh! Kyllä taas pientä ihmistä pompotellaan. Symppismuiskut Mirkulta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkun muiskaukset kyllä helpotti heti oloa :)
   Olisko jossain lisää niitä laskuja, ja laskutuslisiä... ;)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)