tiistai 18. helmikuuta 2014

Eroahdistusta ja helpotusta


Tämä oli näky viime lauantain testin jälkeen kotona koko illan. Poika uuvahti täysin kaikkeen kokemaansa. Lisäksi tyhmä emäntä laittoi haukunestopannan (kuvassa pieni sininen laatikko näkyy korvan takaa). Väsymyksestä huolimatta Arttu jaksoi ilmoittaa joka kerta, kun naapurin uusi pikkukoira lähti hissillä pissille. Aika monta kertaa...

Panta näyttäisi toimivan, mutta katsotaan kuinka pian koira tottuu siihen. Vaihtoehtona on joko piippaus tai värinä. Arttu pelästyi "värinähälytystä" kaulallaan ensimmäisellä kerralla ja loikkasi kauas pedistään.

Yksin ulvomiseen on pannan lisäksi kokeiltu nyt Vet´s+Bestin "Travel Calm"-luonnontuotetta, joka näyttää sisältävän valerianajuurta ja inkivääriä. Tänään vastassa oli hyvin iloinen ja rento koira. Oliko se vain sattumaa, se nähdään loppuviikon aikana. 

Aamulla, kun olin kylppärissä, oli talvikenkääni tuotu iso lelu =D Arttu yritti kai vihjata, että on parempaakin tekemistä kuin töihin meno! Kotiin tullessa löysin toisen talvikengän keskeltä lattiaa. Hienoa, Arttu puuhailee edes jotain yksin ollessa!

Mukavaa viikon jatkoa, koirille ja omistajilleen.

6 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että Arttu potee eroahdistusta, joku osa blogistasi on mennyt minulta ihan ohi. Voi kuinka ikävää.
  Ollapa sinulla Artun lisäksi vaikka hamsteritai pari undulaattia, niin sekin voisi auttaa, ihmeellistä kyllä. Joillekin koirille riittää, kunhan on vain toinen elävä olento kotosalla ja tuntevat, etteivät ole yksin.
  Naapurin koiran pissireissuihin Arttu varmaan tottuu, nythän se on uusi asia, jota Artun täytyy kunnon koirana tietenkin tarkkailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt sitä oikein itsekään ennen kuin muutimme. Ilmoitustaululle tuli lappu, että koira ulvoo... Ja nämä lenkkiapu-naapurimme vahvistivat asiat, että se ulvoo juuri meillä :/ Ei koko päivän, eikä joka päivä. Mutta tarpeeksi usein. Kerran sain nauhoitettua 20 min. yhtäjaksoista ulvahtelua, sitten vekottimesta oli loppunut patteri...

   Basse tuli meille sen vuoksi, että Arttu viihtyisi paremmin yksin. Vaikka en tiennyt sen ulvovan (rivitalossa en saanut naapureista mitään irti, kun kysein, kuuluuko meiltä mitään), huomasin toki, että se kärsii yksinolosta. Mm. vatsa oli usein löysällä (ja se loppui, kun Basse tuli) ja kyllähän sen koiran päältä näki, että useimmiten töihin lähtö oli sille pieni katastrofi. Hyvin väsytettynä ja kovalla pakkasella se kaivautuu sohvalle peiton alle eikä näytä välittävän, kun lähden.

   Bassen läsnäolo ei näyttänyt auttavan. Pikemmin ne stressasivat lähtöäni yhdessä. Basse sai pienen paniikin ovella, kun lähdin. Arttu ilmaisi omansa vasta, kun ovi oli jo kiinni ja minä ulkona. Kovanaama, joka ei tunteitaan näytä... ;)

   Arttu on kyllä huomannut, että meidän kerroksessa on jotain tekeillä! Se nuuhkii ilmaa hississä, juoksee naapurin oven taakse haistelemaan, ihmettelee, miettii... Odotan sitä päivää, kun ne kohtaavat. Pennun pitää kerätä vähän vielä rohkeutta ;))

   Poista
 2. Iik, ihana Basse! <3 Aikas mainiolta kuulostaa Bassen ja dogi-veljen asumisjärjestelyt.. :D:D *tottakai Bassella on yläkerta*

  PS. Myöhästyneet onnittelut Artulle HIENOSTA todistuksesta!! IHAN mahtavaaa!!!!!! :)))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huips, luulin että kadotin sun kommentin, mutta se olikin täällä :)
   Bassen elämä hymyilee :) Sitä voisi kuvata, että se on täynnä itseään, erittäin positiivisessa mielessä. Iso dogi auttaa varmaan pääsemään pelosta koiriakin kohtaan. Bassesta tulee oikea rohkimus ennen pitkää :)

   Kiitos onnitteluista, Artulta iso nenäpusulipaisu kehuista <3

   Poista
  2. Mäkin jo luulin, että tää oli kadonnut. Luulin kommentoineeni uusimpaan postaukseen.. :D:D

   Poista
  3. Hih, onneks löysin sinut täältä piilosta :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)