perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kiitos hyvää ja parempaakin kuuluu :)

Elämän pienet ilot rakentuvat taas koiran ympärille. Mäyräkoiran, tarkemmin sanottuna.

Olen blogissakin voivotellut elokuusta asti jatkunutta vaihtelevaa flunssa, ja sen parannuttua edelleen jatkuvaa yskää. Sain tohtorilta ison nipun lähetteitä kokeisiin, ja niistä tähän asti selvinnyt paras tieto oli se, että en ole allerginen koiralle enkä kissalle! Leppäp, koivu, heinät sun muut nostivat kunnon reaktion iholle ja muut tutkimukset jatkuvat, mutta voin siis paijata Arttua lajitovereineen mielin määrin.

Toinenkin pikku-uutinen liittyy Arttuun. Tulimme eilen iltapisulta sisälle, kun törmäsimme rapussa Kalleen. Kirjaimellisesti, sillä pieni gööti ei hallitse muita liikkumistapoja Artun nähdessään kuin sinkoilun, törmäilyn ja sekoilun. Mutta hissi pelotti pientä... Niinpä menimme Artun kanssa "malliksi" takaisin hissiin, Kalle tuli perässä ja huristimme taas alas rohkaistaksemme pientä kaveria. Takaisin hissiin Kalle olikin kuulemma tullut täyttä vauhtia! Luuli tietty, että Arttu odottelee siellä hississä =D

Mukavia hetkiä viikonloppuunne. Arttu lähtee ilahduttamaan ihmisystäväänsä, että minä voin puurtaa rästitöitä hela veckoslutet.

16 kommenttia:

 1. Ihanaa, että kuuluu hyvää ja parempaa! <3

  Täälläkin tuntuu, että hyvät asiat pyörii enimmäkseen koirien ympärillä. Tosin kuulin eilen ihan gaamean uutisen lähipiiristä. Pieni 2v jouduttiin laittamaan ikiuneen, kun täysin yllättäen munuaisista löytyi kymmeniä kasvaimia, eikä mitään ollut tehtävissä. :´((( Pikkuisen lisäksi mielessä pyörii omat edesmenneet. :´(

  Sitä suuremmalla syyllä olen halinut ja paijannut Rillaa ja Peppiä. Ja lähetän myös sinne mäyräkoiralle ja emännälle lämpöiset halit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sir Arthur päätti vastata, koska emäntä on näemmä kokonaan unohtanut tämän nettimaailmankin kohteliaan VUOROpuhelun periaatteet...

   Siis joo, meillä saisi pyöriä asiat enemmän koiran, eli minun ympärilläni, koska sitä varten yritän kokoaikaisesti hyöriä emännän ympärillä!

   Uutisesi 2-vuotiaan ikiunesta oli liian kova pala kommentoitavaksi... eihän vaan meille kaikille koirille käy joskus niin...

   Otin kaikki lähettämäsi halit vastaan, laita lisää tulemaan! Ja jos kerrot osoitteen, karkaan moikkaamaan ihania neitosia ihan yksikseni. Siinä emäntiä tarvita...

   Niin ja kiitos kommentista annamari. Koirakin sen huomaa, että sinulla on iso ja lämmin sydän. <3

   Poista
 2. Pienet hyvät asiat on parhaita! Mut toi koira- ja kissa-allergiattomuuden selviäminenhän ei ees oo pieni vaan suurensuuri asia. Onneksi ei löytynyt Arttu-allergiaa!:)
  Valoisaa viikonloppua sinne ja muiskut Mirkulta ja Murielilta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arttu jatkaa:

   Mirkku, puhut asiaa! Paitsi luiden ja herkkuruokien kohdalla pieni ei oo kaunista.

   Arttu-allergiaa ei vaan voi olla. Emäntä kyllä kutristelee välillä kulmiaan kammottavasti. Taitaa kehittää itselleen jotain allergiaa, että käyttäytyisin eri tavalla. Ei onnistu.

   Teillekin voisin kirmasta ihan itsekseni joku päivä, kun on tylsää. Tapaamaan Mirkkua ja kouluttamaan Murielia, oon molemmissa hyvä ;)

   Kiitos Mirkku, olen huomannut, että uskollisesti kommentoit emännän haja-ajatuksille. <3

   Poista
 3. Koira- tai kisuallergia olis kyllä kaamea isku, onneks sellasta ei löytyny!

  Koiran ympärille rakentuvat ilot on ihan parhautta. Nautitaan niistä (ja lähestyvästä keväästä!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskuja ei täällä tarvita. Kun emäntä on niin kovin iskuherkkä nykyään. Valittaa heti ja kaikesta täällä mun blogissa.

   Sanos se! Puhu järkee mun emännälle, että käyttäis ihan kaiken aikansa minuun. Töissäkin on turha käydä, koska suurin osa sen ostamasta krääsästä on ihan turhaa! Mulle vaan herkkuja ja itselleen vain sen verran ruokaa, että jaksaa lenkkeillä. Eiks olis reilua ;)

   Mukavia kevätpäiviä sulle Jalo!

   Poista
 4. Se on hyvä, että kuuluu hyvää:) Siellä on niin kaunis ilma, että sääli on, jos sinulta menee viiikonloppu työn tekoon. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sir Arthur:
   Eipä auttanut sun säätiedot eikä mikään! Emäntä kiinnitti ittensä turvavöillä tietokoneeseen kiinni ja lähetti minut pois kotoa, voitko kuvitella!!

   Nyt oon taas messissä, rupesin ensi töiksi purkamaan tätä emännän postiruuhkaa, jota se ei osaa mallikkaasti itse hoitaa.

   Terkkuja Ossille, me oltais aika kova pari tuolla stadin iltaelämässä ;)

   Poista
 5. Huokasin minäkin täällä helpotuksesta, ettet ole koiralle allerginen. Se olisi kurja juttu koiranomistajalle. Onnea oli siis sinulla!
  Vaikka ei siitepölyallergiatkaan mitään mukavia liene, varsinkin jos pahimmillaan täytyy ristiallergian yllättäessä varoa joitakin syötäviäkin.
  Tiesitkö, että rästityöt aiheuttavat ihmiselle suurempaa stressiä kuin suuri työtaakka, jonka saa kuitenkin ajallaan tehtyä? Joten rästissä olevat työt pois alta ja kiireenvilkkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sir Arthur:
   Helpotus tosiaan, koska ties mitä olis tapahtunut, jos emäntä olis vielä MULLE allerginen, siis oikeesti eikä vaan ärsyyntymisen tasolla. Taisi olla tässä asiassa onnea mullakin, kun allergiaa ei ollut. Ällöttävä pusuttelu tietty vaan pahenee, mutta eipä ole syytä evätä multa muitakaan etuja, kuten päikkärit ja sohvanvaltaus :)

   Emäntä höpisi jotain omenoista ja valittaa, ettei uskalla niitä syödä. Mutta mun mielestä se syö aivan koko ajan. Tai ainakaan minä en saa ruokaa yhtä usein! Onko se sitten jotain allergiaa??

   Toi viiminen kirjoittamasi viisaus jää emännän luettavaksi. Ottakoon opiksi, kun kerran on saanut noin fiksuja kavereita blogiinsa.

   Terkkuja Wuppelle! Tosi mukava tyyppi - ainakin tältä etäisyydeltä =D =D

   Poista
 6. Párek ja Palvelijatar10.3.14

  Onpa tosi hienoa ettet ole koira- etkä kissa-allerginen!
  Älä itseäsi työllä tapa, muista pitää kiireelle puolesi. Se on voitettavissa vaikka usein tuntuukin toiselta. Joku viisaustieteilijähän on sanonut, että kiire on ihmisen keksintö. Näppärimmät meistä osaavat suitsia sen heti, kun nostaa päätään. Avainsanat ovat ei, nyt ei todellakaan sovi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sir Arthur:
   Kun se kissa-allergiakin nyt puuttuu, saan olla koko ikäni varpaillaan, koska meille tulee sellainen sähisevä ja mouruava neulakinnas! Emäntä haluaisi kovasti kissan, jos aika joskus riittäisi sitä hoivaamaan. Siis täh?!! Mun hoivaamista pitää ensin lisätä potenssiin sata!! Ja noi sun fiksut avainsanat voi sanoa kaikelle muulle, mikä vie aikaa koiran huomioimiselta. Emäntä tietty on eri mieltä ja saakin sun kommentista varmaan enemmän irti. Kovin näppärä emäntä ei ole, ihan vaan sivumennen mainiten...

   Kiitos teillekin ja Párekille terkkuja. Näytät muka-rauhalliselta tyypiltä, mutta tiedä sitten, jos sattuisimme törmäämään lenkillä. Ehkä siinä kuopisi maata kaksi aika polleeta poikaa...

   Poista
 7. Terveppä teelle! Hyvä ettee emäntäs ollu sulle allerkinen. Minä oon joskus emännälle. Aenahhii sillon ku se ee ossoo käättäätyvä...
  Tuo uluvomis viteo ol aekas mahtava, mitenkä onnistuit uluvomaan ja kierimään yhtäaekoo?? Minnäe rupesin uluvomaan silikasta myötätunnosta ku kuuntelin sitä :) Sanoppa emännälles että määräkoera poestaa ressiä, eekä kiire-sannoo oo olemassakkaan määräkoerahuushollissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Iivari :)
   Ai olet allerginen emännälle? Ohoh, mä voisin olla emännän kyljessä vaikka 24/7 ilman mitään oireita :) Tosin, joskus mua ärsyttää ja sillon aivastelen, samalla tyylillä kun allerginen emäntä tähän aikaan vuodesta. Että kai sekin sitten on allergiaa.

   Ai rupesit ulvomaan mun kanssa, sepä hauskaa :) Totta ihmeessä mäyräkoira voi tehdä muutamaa asiaa samaan aikaan, niinku minäkin sen videon alkumetreillä tyhjensin nameja pallosta ja ulvoin. Emäntä ei tykänny siitäkään. Vaikka oon niin taiteellinen!

   Samaa mieltä. Kiirettä ei tarvis olla muualle kuin mäyräkoiran kanssa ulos ja leikkimään. Sitä aamusta iltaan. Emäntä ei tajua.

   Sanoppas Iivari, kun tunnut fiksulta mäyrikseltä, oppiiko noi emännät koskaan? Täällä ihminen huokailee, että minusta tulee lisää stressiä! Ei kuullosta täysijärkevältä sekään.

   Aurinkoisia kevätkelejä sulle, Iivari!

   Terkuin,
   Arthur

   Poista
 8. Voi mikä helpotus ettei Sir Arthur joudu vaihtamaan allergian takia emäntää! Jospa elimistö on jossain stressitilassa eli ettei perusflunssa pääse paranemaan, kun uutta jo puskee? Eli syytä ei kokeilla koskaan löydy vaan apu ois vaikkapa ihan vaan lunkisti ottamisessa? En tiedä, mitta itse joudun itseni rauhoittamaan, kun sydän saa oireita ja muutoinkin elimistö pistää hanttiin. On vain pakko istua huokaisemaan, vaikka kaikki olisi kesken. En ole vieläkään oppinut elämään tässä hetkessä :(

  Ja toi allergia on kyllä kumma juttu. Isännän perhe oli hyvin kiinnostunut mihin Sheriffit joutuu, jos syntyvä lapsemme sattuu olemaan allerginen. Pidin pääni ja vastasin: ettei hän ole. En ymmärrä miksi pitää murehtia ja olettaa jo etukäteen kaikkea. Nyt varmaan on vastustuskykyä enemmän tuolla tirppanalla kuin meillä muilla. Samaa lelua kantavat koirien kanssa, vaikka sitähän ei neuvolassa pidä kertoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Ihan pienestä allergiasta en olis kyllä edes ajatellut moista. Mutta astman mahdollisuus on yhä olemassa. Mutta se ei taas johdu koirasta, ei ainakaan meillä!

   Stressitila on varmasti eniten totta. Ja kun flunssa kovennettuna versiona pääsi jylläämään liian kauan, jäi keuhkoihin jotain. Yskittää koko ajan, ihan joka päivä. Vanha atooppinen ihottuma veti säären verille. Nokka vuotaa ja ärsyttää! Mikä kaikki näistä sitten kuuluu samaan pakettiin, se on arvoitus. Kaikki kumminkin vaikuttaa yleiskuntoon. Immuniteetti on heikompi, ja kierre jatkuu.

   Lunkisti ottaminen ei onnistukaan ihan helpolla. Kun on ihmisiä, jotka elävät muiden kautta... eivätkä usko vaikka asian miten päin esittäisi. Jos itsellä ei jonakin viikonloppuna ole töitä, sitten olenkin joutilas muita varten. Näin se menee ja viulunkieli kiristyy.

   Oi onneksi tirppana ei ole allerginen, ja siedätys on se juttu, mihin minäkin uskon. Toimihan se Jonenkin kohdalla :) Ja Tirppa saa mäyriksiltänne vain hyviä bakteereja, uskotaan niin :)

   Yritän muistaa neuvosi, lunkisti. Mutta aloitan vasta maanantaina...

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)