maanantai 15. joulukuuta 2014

14. päivä: närästystä

Korvat puhtaat, kainaloissa pientä punotusta, uutena riesana närästys sekä hiukan löysä vatsa.
Närästystä on ollut ennenkin, mutta lähipäivinä se on palannut voimakkaammin pitkän tauon jälkeen. Nyt alan kompastua omaan näppäryyteeni... Jos hepan liha on vähärasvaista, mikä närästää? Kunpa pääsisimme pian heppajakson yli, kalkkunan kokeiluun. Sormet ja varpaat ristiin, ettei se aiheuta allergioita. Valikoima olisi Artun mielestä herkullinen: kaulaa, siipeä, pyrstöä, jauhelihaa. Mieto liha ja pehmeät luut ovat sopineet myös vatsalle.

PS. Jos tämä dieettitilitys ärsyttää, näidenkin yli voi hypätä mainiosti. Toistaiseksi päiväkirja Artun dieetistä toimii myös muistin tukena, kun pitää tarkistaa myöhemmin, mitä missäkin vaiheessa tapahtui. 42 päivää jäljellä.


Mitä hauskaa tässäkin on?!
En ole sukkateline enkä pyykkinaru...

17 kommenttia:

 1. Ensmäesenä tulj mielee se sallaatti korvennuksen syynä. Atvaelj äet.
  Ku tuo kaekkiin tieteehen maesterj sano että sen ihtesä mahhoo korventaa sallaatti. Ja mulla sillon aekasemmi vihannekset.
  Anteeks nyt ku joka asijjaan aena ollaa puuttumassa...taekka ehän sitä minä oo vuan tuo äet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä muodossa sait vihanneksia? Olivatko keitettyjä vai raakoja, paloina vai soseena?

   Pikku-Ii ja emäntä, puuttukaa ihmeessä kaikkeen, mistä vaan haluatte kommentoida <3 Keskusteluahan tässä kaipaa, kun on välillä hukassa.

   Poista
  2. Saen niitä sekä ruakana että keetettynä. Paloena ja mössönä. Ee mikkää ollunna hyväks. Porkkana, pottu, herne, sallaatti... kaekkee kokkeeltii. No nytpä ee tie mittää mikkää vihannes. Äet on vakkuuttunna että se jotennii johtuu siitä leekkuusta. Ku sejjäläkee ee oo nuita mahavaevoja liijjemmi ollunna. Vaekken minä kyllä ymmärrä mittee tekemistä kulukusilla on ruuvvansulatuksennii kansa :D Vuan jostae hormoonjhommasta se ellihhii huasto.

   Poista
 2. Jäe vielä tuoho äsköseen lisseemätä että vieläkö sitä kortisoonija männöö? Ja mahansuojaliäkettä? Kortisoonihhii närästää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se kortisonihan se on, mikä nyt närästää :) Sain toisaalta saman neuvon tekstarina. Sitä kun on välillä sekaisin, ei muista enää mikä päivä on... ;/

   Pepcid oli tauolla pari päivää, nyt taas annoin ja jatkan sitä kunnes kortisoni on lakannu vaikuttamasta. Kiitos neuvosta :)

   Poista
 3. Voihan närästys sentään! Toivottavasti helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että Pepcid purasee ja närästys loppuu. Ja kortisoni loppuu ihan pian, vielä tällä viikolla 2 tablettia 3 päivän välein...

   Poista
 4. Kortisoni todellakin saattaa närästää, vaan ei aina se syy ole siinäkään. Rasvan ei pitäisi tietääkseni myöskään närästää, onhan se koiran tärkein energian lähde. Ihmistä liika rasvaa kyllä närästää.
  Etkö saa nyt dieetin aikana antaa mitään niistä närästystä vähentävistä ruuista, joita yleensä suositellaan? Hapanmaitotuotteet yms.
  Tuollaista se on, suo siellä - vetelä täällä. Pidän peukkuja, että pääsette eteenpäin, yhteispelillä. Arttukin lämmittää sukkia valmiiksi jalkaanvedettäviksi. Te olette mainio pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä liika rasva närästää herkkää koiraakin. Toivottavasti Artun kohdalla ei ole kyse gastriitista.

   Dieetin aikana ei voi antaa kuin yhtä proteiinia ja lääkärin mukaan yhtä hiilaria, jonka siis muutin perunasta vitamiinipitoisemmaksi jäävuorisalaatiksi. Muutenhan eliminaatiodieetissä ei ole mitään järkeä. Ensin selvitetään yksi liha, ja jos ei oireita tule, lisätään toinen liha. Näin päästään vähitellen siihen ruokalistaan, mikä taatusti sopii. Ulkoiset allergeenit on oma lukunsa, ne sekoittaa kivasti kurakelillä systeemin, mutta kyllä tässä silti jäljille päästään.

   Poista
 5. Luin tuolta edeltä, että 8 viikkoa heppaa! Kuinka se niin kauan kestää? Hirveen pitkä aika, varsinkin jos heppa ei sovikaan. Tsemppiä dieetin läpiviemiseen!
  Sitten mietin sitäkin, että saako Arttu tarpeeksi energiaa tuosta ravinnostaan? Heppa on vähärasvaista ja salaatista ei sitä energiaa kai juuri ole odotettavissa. Oletko laskenut niitä määriä ja tarpeita jotenkin vai onko ell selittänyt tuosta energiapuolesta jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kysynyt elliltä, miksi juuri 8 viikkoa. Mutta olettaisin, että kun mukana on lähes 4 viikon kortisonikuuri, pitää päästä näkemään sen kuurin jälkeenkin, miten elimistö kestää uuden ruuan. Ja lienee tarpeen myös tasoittua kunnolla ennen kuin lisätään seuraava ruoka-aine.

   Jos kortisonikuurin jälkeen oireet nousee voimakkaasti pintaan, on kai mietittävä hepan vaihtamista kokonaan toiseen lihaan.

   Poista
 6. Palvelijatar15.12.14

  Miten se Artun närästys tulee ilmi? Mistä tietää, jos koiraa närästää?
  Ei ole lainkaan hassumpaa, että pidät täällä päiväkirjaa kaikesta Artun kokemasta. Sellainen tieto on arvokasta kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Röyhtäisyjä, nieleskelee ja nuolee huulia. Jos itsellä on ollut närästystä, sen huomaa aika helposti, mistä on kyse.

   Poista
 7. Myrsky: Närästys on ikävää. Mä sain karseen närästyskohtauksen Axilur-matolääkeestä. Toivottavasti sä kuomahyvä pääset närästysvaiheen yli.

  Mäkin syän kalkkunaa. Hyvin on sopinu, eikä oo tullu allergiapatteja, niiku kanasta tuli. Tsempataan sua, Arttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Axilur on pahin vihollisemme numero yksi. Arttuhan sai pahan allergisen reaktion siitä, sai silloinkin kortisonia ruiskeena ja tablettina, hengitystä ahdisti, iho oli täynnä patteja ja kutka mahdoton. Ettehän syö sitä enää toiste...

   Eikö vaan ole kalkkuna parempi kun broitsu :) Ei ole yhtään sama, mitä tipua me herkkikset syödään. Toisille tulee patteja, toisilla on vatsa huonona. Mutta ratkaisu on ihan sama kuin ihmisillä, ruokavalion muutos. Me ollaan junnattu ihan liian kauan paikallamme ruokien suhteen, nyt mennään rytinällä eteenpäin ja hyvältä näyttää :)

   Poista
 8. Tsemppiä dieettihommaan! Ja toivottavasti närästys ja vatsavaivat helpottavat pikaisesti. Pikaista paranemista toivottelee Typy ja emäntä

  VastaaPoista
 9. Palvelijatar16.12.14

  Axilur on tosi vahva myrkky, ennenhän se oli vain reseptilääke. En tajua miksi nyt vapailla markkinoilla. Meille riitti yksi kokeilu sitä lajia ihan pentuiän jälkeen. Ikinä ei enää sitä lajia Párekille. Hirveät vatsanväänteet, oksentelut ja ruikkimiset. Koira viittä vaille ettei joutunut nesteytykseen. Koko yön istuin sen kanssa suihkuhuoneessa ja ruiskuttelin vettä suuhun. Ja meillä iso remontti meneillään, nukuttiin kaikki työhuoneessa. Onneksi oli suihkuhuone jo valmis. Siitä kokemuksesta on nyt miltei neljä vuotta ja hyvin ollaan pärjätty ilman sitä Axiluria!

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)