tiistai 16. joulukuuta 2014

15. päivä: Rasvaprosentteja vertailussa

Taas menossa, lenkille nimittäin. Ja kattokaa kuinka sporttinen mä oon! En pistäny ollenkaan pahakseni näitä uusia vermeitä, vaikka ovatkin vinttikoirille suunniteltuja. Alla on joustava paita, joka suojaa kainalot, sen päällä tollanen "liivi", joka hylkii vettä ja on tuulenpitäväkin. Nyt tämä poika pärjää, vaikka rapa roiskuu. Varavaatteita pitää olla näillä keleillä. Edelliset ei ehdi kuivua, kun taas mennään korvat hulmuten! Vaikka nämä on nyt jotain teknistä kangasta, ja voivat kuivuakin paremmin, kun kuulemma ihan siirtävät kosteutta pois päin! Sekin sopii meikämäykylle. Voisivat keksiä vaatteita, jotka siirtää kokonaisia vesilammikoita pois tieltä...

---

Hevosenlihan rasvaprosentit vaihtelevat melkoisesti:
-Maukas-hevosenlihassa  rasvaa 3 % (sis. liha, sydän, maksa)
-Murren Murkinan lihassa 7,8 % (pelkkää karkeaa jauhelihaa)
-Mush-lihassa 11 % (sis. liha, luu, keuhko, maksa, sydän, perna, rusto)

Joka laatua löytyy nyt meidänkin pakastimesta. Murren jauheliha on päivittäisessä käytössä, muita laatuja 1-2 kertaa viikossa. Liha-luuseoksella totutellaan ennen luun syömistä. 

Ravahapot saadaan nyt rypsiöljystä. Jatkossa kokeillaan pellava- ja lohiöljyä, kunhan on niiden aika.

10 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar16.12.14

  Et usko, mutta ihan vain siksi, etten halua mennä postiautomaatille hermoilemaan ja sekoilemaan, jätin tuon vaatteen tilaamatta Párekille. Jos laittaisivat vain nätisti postiin, heti tilaisin! Miten onnistuit saamaan tuon värisen? Kun katsoin sivuja, siellä oli vain kirkkaita värejä tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kuvassa on siis kaksi vaatetta päällekkäin.
   Alimmainen on nimeltään DG Outdoor Winter lämpöpaita. Sitä näyttää olevan tällä hetkellä mustana ja punaisena.

   Paidan päälle laitoin (kun oli kova tuuli ja sade) hihattoman DG Outdoor Softshell Top Shirt -vaatteen. Niitäkin on mustana.

   Nuo nettisivut ja vaatteiden nimet eivät ole selkeimmästä päästä... mutta noilla nimillä löydät.

   Ja toimitusehdoissa mainitaan kyllä kirje ja maksikirjekin. Luulisi pari paitaa mahtuvan kirjekuoreen.

   Tällainen pikavastaus sulle, toivottavasti löydät oikeat tuotteet, ja oikean koon. Jos Párek on niin pikkuinen kuin kuvittelen, Artun S3-koko on ehdottomasti liian suuri. Kokeile S2 tai S1-kokoa, palautusoikeushan pitää olla, vaikka tuo nimenomainen kauppa siihen suhtautuukin erittäin nuivasti. Viis siitä, minunkin on pakko palauttaa yksi paita.

   Kaulus saattaa olla noissa hihallisissa aluspaidoissa liian tiukka. Mutta ei välttämättä, se näköjään vaihtelee eri kerralla tilatuissa. Mutta se on myös helppo vaihtaa väljempään resorikaulukseen. Ja jos et halua ruveta ompelemaan, voin neuvoa sinullekin meidän kivan ompelijan, joka käy Vuosaaressa ainakin kerran viikossa kuvausstudiollaan.

   Huh, tulipa sepustus!!!

   Poista
  2. Ja toi alimmainen "lämpöpaita" on nimestään huolimatta sellaista juoksupaidan tai uimapuvun tyylistä kangasta, ihanan joustavaa ja pehmeää.

   Poista
  3. Palvelijatar19.12.14

   Kiitos Mai! Ihan selkeä vastauksesi on. Minun löytämälläni sivulla ei näytä olevan kovinkaan monta tuotetta. Olen varmaan joutunut jollekin vanhalle sivulle. Täytyy vielä tutkia onko tuoreempia tarjolla.

   Poista
  4. Palvelijatar19.12.14

   Nyt pääsin oikeille sivuille ja löysin tarvittavat tiedot. Lämpöpaita on tilattu ; ) Suurkiitos avustasi Mai!

   Poista
  5. Ihanaa, kohta on kaikki mäykyt vinttikoiran pukimissa =D
   Kerro sitten, mikä koko oli sopiva :)

   Poista
 2. Tuosta tulj justiisa alimmaesesta paejjasta mielee että mitenkä istuu kaenaloehen kohalta? Ja onko tarvinna hihoja lyhentee?
  Artullako on se S3 koko? Mitkä neon Artun mitat? Selämpittuus, rinnanympärys? Äet kahtelj nuita vuan on nii vaekee sitä kokkoo arvaella.
  Aenaenen puluma on siinä että kaekki hankoo herkästi kaenaloeta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paidan kangas on tosissaan sileän pehmeää, ei hankaa kainaloita. Paita istuu päällä kuin hansikas, mutta ei hierrä mielestäni kainaloita yhtään. Malli on todella sopiva mäyräkoiralle, koska siinä on huomioitu syvä rintakehä (kuten vinttikoirillakin, joille nuo vaatteet on suunniteltu).
   Hihat voi kääräistä kerran, tai lyhentää.

   Artun koko aluspaidassa on S3, tuossa päällimmäisessä hihattomassa M tai M1, molemmat sopii, mutta M on istuvampi.

   Artun selkä on n. 45 cm, rinnanympärys 50 cm, kaula n. 35 cm.

   Poista
 3. Hienot on vetimet, kyllä kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivampi olis vaan omalla turkilla viilettää menemään. Kesällä sitten ;)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)