perjantai 19. joulukuuta 2014

18. päivä: Kainalokriisi

Huomasin, että tämän viikon kortisonit (2 tablettia, 3 pv. välein) olivatkin jo ylimääräistä. Menin varmaan sekaisin jo noiden purkkien ja ohjeiden kanssa. Ainakin kortisonin lopetus tapahtuu nyt vähitellen, kun annan vielä nuo 2 tabua. Eikä tuosta haittaa voi olla, koska eilisiltana kainalot olivat taas melko ärtyneet. Lisäksi rintakehällä paistoi karvan alta näppylöitä. Kainalosuihketta laitettiin taas ohjeen mukaan

Sen sijaan korvatipat lopetan tähän, koska korvat ovat olleet täysin puhtaat jo muutaman päivän. Eilen laitoin vielä varmuudeksi 5 tippaa kumpaankin korvaan, ohjeen ollessa "loraus kumpaankin korvaan vielä 2 kertaa viikossa 2 viikon ajan."

Kainalosuihketta voi onneksi antaa vielä ensi viikolla pari kertaa. Se tuskin pitää ihon kurissa, kun päivänkin tauko nosti nyt tulehduksen pintaan, mutta sittenpä lähetetään ellille "lyhyt viesti" (kuten hän kohtuullisen monisanaiseen sähköpostiini vastatessaan pyysi...!) ja kerrotaan tilanne.

Mitä teen väärin. Onko hevonen syynä, vai jäävuorisalaatti. Vai tuo loputon märkä keli. Vai pitkät, stressaavat päivät yksin kotona. Vai eilinen painiottelu Kallen kanssa. Onko pakko suihkuttaa vedellä joka lenkin jälkeen, vaikka kainalot ovat paidan sisällä. Vai haittaako suihkuttelu, jos iho ei pääse kuivumaan tarpeeksi pian. Mitä, mitä, eikö tämä lopu koskaan. Kortisonia en halua jatkaa enkä missään nimessä ottaa vakituiseen käyttöön. Vihaan noita punaisia laikkuja koiran kainaloissa kuin ruttoa.

4 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar19.12.14

  On ymmärrettävää, että alkaa takki olla emännällä tyhjä ja pinna hiilenä. Kun kaikkensa yrittää ja silti tulee takapakkia, on tosi vaikea nähdä valoa tunnelin päässä. Voimia jatkoon.
  Minäkin mietin miksi suihkutella kainaloita elleivät ole ulkona kastuneet/likaantuneet. Vesihän on kuivattava tekijä. Tuota pitikin minunkin ell:ltä kysyä, mutta unohdin. Nuorena työskentelin parin kesäloman ajan Allergiasairaalassa ja rasvailin erinäisiä ihmisten ihottumia. Sieltä muistan, että joissakin yliherkkyystapauksissa vesipesut olivat kiellettyjä juuri veden kuivattavan vaikutuksen vuoksi.
  Yliherkkyydet ovat todella monimutkaisia ja tapauskohtaisia. Monet niistä vaativat pitkää pinnaa ja useita kokeiluja ennen kuin oikeat hoidot löytyvät. Tämänhän sinä toki tiedätkin pitkään Artun ongelmien kanssa painittuasi. On hyvä, jos Artun lääkäri vastaa sähköpotikyselyihinkin ja on näin tavoitettavissa käyntien välilläkin.
  Toivon teille pikaista paranemista ja hyvää mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ulkona kastuu paidan läpikin, ja jos on kurakeli, olen ajatellut että kosteuden mukana menee likaa ärtyneelle iholle. Jos jätän sen suihkuttamatta, mielestäni on aina mennyt huonommaksi parissa päivässä.

   Kosteusvoidetta ja voidepesua mietin itsekin. Mutta jos nyt yrittää välttää kaikkea ylimääräistä, ei sitten laiteta voiteitakaan sekottamaan pakkaa.

   Kiitos, tekin tuotte hyvää mieltä :)

   Poista
 2. Iivarin äet:

  Entäpä jos jättäsit suihkuttamata parj kertoo, jos ee oo likaset ne kaenalot? Näkis mitenkä vaekuttaa. Eli pahentaako se vesj.
  Sillon ku Iivarilla ärty kaenalot ni elli käski panna korvatippoja muutaman siihe punottavvan kohtaa. Ja puhtaen käsin sivellä se aene sinne. Tosin ehkä kannattaa omalta elliltä vielä kysästä.
  Ompa kurja juttu ku ee asetu nuo. Mutta kyllä siihe vielä syy ja hoeto löötyy! Häntä pystyyn! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin jo Párekille tohon suihkutukseen :)

   Meillähän on toi kortisonisuihke kainaloita varten, ei tarvi korvatippoja laittaa. Mutta kun tarkoitus on vähentää niitä kaikkia ja lopettaa kohta kokonaan. Sitten vasta näkee, miten koira voi luomuna.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)