tiistai 9. joulukuuta 2014

8/56 Kierrätystä


Tämä on sitä kierrätystä! Ensin oli pehmolelu, josta tuli vetolelu, nyt se on purulelu.

Dieetti sujuu hyvällä ruokahalulla, mutta kainaloiden iho on alkanut ärtyä uudelleen... Ihon raapiminen on edelleen poissa, se on hyvä asia. Kelit on kurjat, mutta Artulla on aina ulkoillessa paita. Kyllähän se kumminkin kastuu läpi, joten pitää tänään vaihteeksi suihkutella iho puhtaaksi. Se on nyt jäänyt, kun on ollut niin hyvässä kunnossa.

Silmänympärykset punottaa vähän edelleen, vaikka se ei tuossa kuvassa näy. Rähmiminen on kuitenkin loppunut. (Kuvassa oleva höytyvä on roska, jota en huomannut poistaa.)

Terveemmässä korvassa oli eilen taas uutta karstaa, samanlaista outoa "härmää" kuin lääkärissä käydessämme, kuulemma hiivaa. Se on ihan erilaista kuin koskaan ennen, mutta ehkä se nyt vaan sattui samaan saumaan, ja toivon mukaan hoituu korvatipoilla...

12 kommenttia:

 1. Leluista on moneks :) Ja kierrätyshä on nykyvvään nii muotija. Ompa kurja ku ne kaenalot tuas on ruvenna ärtymmää. Minun kaenalot ee tykkee jos vettä männöö pihalla. Siis nyt tämmösellä loskakelillä. Vähä punottaa mutta ihottumata ee kyllä tule. Sillonku on hualarj piällä ja ee kastu ni ee oo mittää. Liekkö meellä Artun kansa semmonen attooppinen iho?

  Äet sano että kortisooni voep suha hiivan villiintymmää. Aenahhii immeesillä. Minkätähe ee sittä koerilla.Toesaalta pienenä annoksena sehhii suattaa helepottoo hiivaoereeta. Oottako kokkeellu kamomillateellä huuhtelemista?
  Nyt ee muisteta että ootko jollonnii maeninna mittää ettoes hiivoo tutkittu, muuvvaltahhii ku korvista...?
  Tuo teejjän ruoka on kyllä sevverra hyvvee että ee aenakkaa siitä lisi nuo oereet... Tämä on nyt vuan tätä äetin sanomata. Eekä se mikkää liäkärj oo. Vuan tuommosta sano lukeneesa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on toivoa. Kainaloita on nähty raavittavan vain kerran reilun viikon aikana! Ja eilinen suihkuttelu rauhoitti, joten kyse oli varmaan kurasta ja hiekasta. Voi olla atooppinen ihokin, ja sen vuoksi sinunkin pitää muistaa ottaa öljyhuikat joka päivä :)

   Hiivaa todettiin korvissa. Kainaloista otettiin teippinäyte, mutta ei mainittu mitään hiivasta.

   Toissailtana kirjoitin Iivarille pitkän vastauksen, ja sitten netti lakkas toimimasta. Nyt en muista puoliakaan, mutta ehkä se on vaan helpotus lukijoille =D =D =D

   Poista
  2. Minä kyllä tykkeen pitkistä vastaaksista :) Ja postista ylleesä.
   Että kirjota tok niimpitkee ku haluvat :)

   Poista
 2. Meillähän on Femmalle ostettu sellainen täytteetön "pehmolelu" jostain eläinkaupasta. Se onkin nykyisin sen lemppari, kaikki pehmolelut kun joutuu suolistuksen jälkeen heti roskiin, mutta tätäpä ei voi suolistaa.. ;)

  Ruoka-asiat ja sairastaminen kyllä ärsyttävät. Yritin vaihtaa näitä raakaruokaan, mutta Femman kanssa on ollut kovasti ongelmaa. Taidan siis vaihtaa ainakin toistaiseks takaisin nappula-liha linjalle, se kun toimii parhaiten. Hiivaa on tosiaan meilläkin ollut korvissa ja nyt taas on näkynyt töhnää.. Pitää puhdistella ja toivoa, että pysyisi poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä materiaalia sellainen pehmolelu on :)

   Meilläkin oltais varmaan puoliksi Escapuren nappuloiden varassa, mutta pahentuneet iho-oireet pakotti kokeilemaan täysraakaa ravintoa. Ja hyvin tuntuu toimivan :) Koirat on tietty yksilöitä, ja tärkeintä on löytää se ruoka, mikä kullekin parhaiten sopii.

   Poista
  2. http://www.petenkoiratarvike.com/koirat/tuote/skinneez-kani-63-cm/61612010003/

   Tällainen vekotin kyseessä, jotain kangasta se on (tarkemmin olen huono sanomaan :D ). Kyllähän tuo sen helposti saisi palasiksi ja toisen vingun onkin sisältä kaivellut (tuossa kaksi vinkua), mutta ilmeisesti sitä ei ole kiva suolistaa ilman täytteitä. Onkin kestänyt meillä ihan pikkupennusta asti, kun perus pehmolelut kestää max tunnin :) Vetolelunahan se enempi toimii, mutta pehmeä karva ja vinku ovat pikkulikan mielestä ihan parasta!

   Poista
 3. Selkeesti oot menossa parempaan kuntoon, kuamahyvä. Mekin tykätään kiärrättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä väitti tänään, että karvakin olis kiiltävämpi kuin pari viikkoa sitten... voihan se olla, että iho ei hilseile, kun ei enää kutita.

   Poista
 4. Muistelen sellaista, että jos korvissa on ollut jotain ja alkavat paranemaan, niin silloin lykkäävät sitä alempana korvassa olevaa töhnää ulos. Siis puhditumisprosessi. Tiedä häntä sitten, onko näin.
  Voisiko kainaloiden ärtyminen johtua kosteudesta, tähän vuodenaikaan? Vauvapuuteria sinne?
  Nänä ovat ne yritykseni osoittaa, että kaikki hyvin. ♥
  Toivottavasti onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo korvateoria kuullostaa hyvältä :)

   Kosteus yhdessä kuran ja hiekan kanssa on paha juttu. Nyt ei laiteta puuteriakaan, kun pysytään niin puhtaalla linjalla, että pystytään sanomaan, mitä on käytetty, sisäisesti ja ulkoisesti, eikä tule liikaa muuttujia tähän dieettiin. Siksipä en ole laittanut ärtyviin kohtiinkaan rasvaa, vain suihkauttanut kortisonia iltaisin. Onpa sitten eliminoitu kaikki turha kemia pois pelistä.

   Kiitos sinulle rohkaisusta, minäkin uskon että kaikki on ainakin paremmin kuin ennen. Tämä on uusi alku, joka ei lopu 56 päivän kuluttua :)

   Poista
 5. Kelit ei kyllä ainakaan helpota iho-oireilua :( Toivotaan, että dieetti alkaa auttaa, ja kutinat helpottaa.

  Kierrätys on päivän sana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit on ihan pahimmat just nyt. Missä se lumi viipyy...
   Kierrätetään kaikkea, sukatkin pääsevät vetoleluiksi, kun eivät enää kelpaa jalkaan :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)