lauantai 24. tammikuuta 2015

Kortisonia

Luulin, ettei lyhyt ruokahaaste ehtinyt aiheuttaa suurempia vaurioita. Kurkkasin tänään lenkin jälkeen Artun kainaloihin - joita se olikin ansiokkaasti nakerrellut yön hiljaisina tunteina. Iho on paikoin rikki ja verillä, vaikka se ei hyvin kuvasta näy.


Eilen illalla ei maistunut heppa, eikä aamulla, vaikka maha huusi nälästä. Mutta ruokahalu heräsi, kun tuikkasin kortisonin ja Pepcidin pienen lihamöykyn sisällä Artun kitusiin. Kuppikin tyhjeni. Nyt on kortisonisuihketta myös kainaloissa, sir A meni aamupäivälevolle, ja katselen ikkunasta, kun hetken täydeltä terältä paistanut aurinko vetäytyy pilviverhon taakse. Mutta siellä se on silti, aurinko, lämmittävä, valoisa. Tulossa taas esiin, kun aika koittaa.

16 kommenttia:

 1. Voe pahalaenen kuitennii! :( Kyllä varmaan kutisoo. Onneks kortisooni raahottaa sitä. Äet sano että ompa aekalaella samannäköstä ku sen käsissä joku vuosj sitte. Kova kutina ja sittä nahka rikki ku ee voenna olla ruapimata. Kortisoonilla ja jollae paksulla rasvalla jootu hoetammaan. Syy ee selevinnä. Vuan liäkärj olj eppäelly jottae kosketusihottummoo. Sittä hävisj yhe´äkin.
  Koetahhan Arttu kuoma olla naploomata nyt sitä kaenalota ettee mää iha verille. Onneks sulla on sielä hyvät liäkkeet jo ja hyvä hoetaja <3
  Toevottaan että paranis äkkijä. Koettoohan sinnitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä tee mieli maistella kainaloita, kun on suihkautettu sitä kortisonia. Haju on väkevä kuin joku pahempikin myrkky olis kyseessä, puhdistusaine tai jotain...

   Yksi hyvä puoli tässä kortisonissa nyt on. Kadonnut ruokahalu voi palata taas. Jos ei siihen sitten ole ollut muita syitä, kuten tytsyt ja sen sellaiset... ;)

   Poista
 2. Voi rassukkaa! Itselläni kun on keliakia ka iho sellainen, niin tiedän, ettei nälkä vaivaa, kun kutisee:) silloin vaan raavitaan ja voidaan kurjasti. Onneksi hra. Koiruliini on nyt jo parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ymmärrätte sitten Artun kanssa melko hyvin toisianne :( Toivottavasti sullakin on jotain apua asiaan...

   Aamulla annettu kortisoni on vähän rauhoittanut tilannetta, joten kyllä tämä tästä taas hyväksi muuttuu.

   Poista
 3. Voi, kun on ilkeän näköistä. Kyllä teitä nyt koetellaan. Terveiset Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärä ruoka, paidattomuus lenkillä, hiekkaa kainaloissa... syitä voi olla monia, mutta karsimme niistä todennäköisimmän, niin ei asioiden yhteiskuorma ole liian suuri.
   Terkkuja sinne teille :)

   Poista
 4. No huhhuh, toivottavasti lääkkeet ja dieetti auttavat nopeasti. Aurinkoista viikonloppua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toiveikkaita ollaan, vaikka tässä nyt menee muutama päivä - tai viikko tämän takapakin korjaamiseen.
   Iloista viikonvaihdetta teillekin :)

   Poista
 5. Voi Arttu:( Ikävä että tuli takapakkia, mutta toivottavasti kainalot tervehtyy.
  Leppoisaa sunnuntaita, kyllä se aurinkokin vielä paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohti parempaa mennään :)
   Mukavaa lepopäivää sinnekin :)

   Poista
 6. Párek ja Palvelijatar25.1.15

  Aijai, Arttu kuoma, pakkohan sitä kutinaa on tietenkin hampailla yrittää hillitä, vaikka ei kannattaisi. Hyvä kuitenkin, että lääkkeet rauhoittavat tilannetta. Meillä on edelleen peukut pystyssä ja toiveet korkealla, että pääset kutinoista ja ihosi paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että noita lääkkeitä saatiin silloin aluksi reilusti, riittävät vielä toiseenkin takapakkiin... ;/
   Pidetään kuono pystyssä ja mennään kohti parempaa :)

   Poista
 7. Voihan hurja.
  Henk.koht. olen sitä mieltä, että ell teki virheen siinä, että salli syötävän kaikkia lihalaatuja kerralla. Olisi pitänyt edetä yhdellä sortilla, jos ei sovi, niin oireet tulevat nopeasti esille, kuten jo huomasit. Nyt sitten täytyy odottaa, että kortisonia ei enää tarvita ja iho rauhoittunut ja sitten jatkaa testailua.
  Aivan varmasti löytyy muitakin lihalajeja, jotka sopivat Artulle.
  Pitikin tulla tämmöinen takapakki, kun kaikki meni niin hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. On se kumma, ettei häntä vakuuttanut 6 vuoden kokemus siitä, että jokin ruoka-aine allergian aiheuttaa. Toki se piti oikein "testata". Mutta nyt on testattu, pakastimessa odottaa hepan jälkeen kalkkunaa, hirveä, poroa... Eli nyt on uusia lajeja millä testata, yksi kerrallaan =D

   Poista
  2. Tuskin tarvii 8 viikkoa testata, allergisuudet tulevat melko nopeasti esille, aivan kuten ihmisilläkin. Joko päivän, parin kuluttua tai viikon, parin.
   Vilillä oli jossain vaiheessa kiertävä ruokalista, joka päivä eri lihalaatua. Ei tosin tultu hullua hurskaammaksi sillä rotaatiodieetillä. ties mitä Vilin vaivat olivatkaan...

   Poista
  3. Juu, ei sitä allergianaiheuttajaa saa ikinä selville, jos joka päivä on eri laatua, mutta viikko riittää, kun nyt tuli oireet 3 päivässä. Pitää vaan malttaa, ettei lähde kokeilemaan mitään muuta kuin yhtä kerrallaan. Vaikka kuinka tekis mieli antaa "ihan pikkusen" jotain uutta herkkua ;)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)