torstai 22. tammikuuta 2015

Paluu alkuun eli hevoseen

Ellin yksinkertainen neuvo, jota aloin noudattaa jo aamulla itsekin:
Arttu saa syödä pelkkää hevosta (ja jäävuorisalaattia), kunnes oireet rauhoittuvat. Tarvittaessa voi antaa muutaman kortisonitabletin tässä vaiheessa. Sitten lisätään ruokavalioon uusi liha yksi kerrallaan. Jos oireita ei uudesta lihasta 2 viikon aikana ilmaannu, lisätään seuraava liha. Jos oireita ilmaantuu, ei jatketa sen syömistä, vaan palataan aiempiin, hyviksi testattuihin, kunnes tilanne rauhoittuu.

Eihän tuossa testissä nyt enää kauaa mene, kun "hevoskuurikin" meni hienosti, vaikka 8 viikkoa kuullosti aluksi pitkältä ajalta. Kalkkunaa kokeilemme sitten ekana, kun iho ja tassujen kutina rauhoittuu. Toivottavasti löytyy kattava ruokavalio, jossa on muitakin kuin "kausituotteita", joihin hevonen kuuluu.

Hyvät kamut. Mistä TE haluaisitte lukea, vaihteeksi? Kuukausien raportointi näkyy jo kävijämäärissä. Ruokapäiväkirja kulkee taustalla, muistin tukena, mutta onhan elämää ruokakupin ulkopuolellakin...


10 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvin järkevältä tuo suunniteltu jatko. Ja hyvä, että tilannetta voi tarvittaessa rauhoittaa kortisonilla.
  Minulla on olevinaan sellainen tieto, että kalkkunalle jos on allerginen, niin saattaa olla myös muille linnuille. Siis ei tarvitse olla, mutta voi olla. Ns. ristiallergian puitteissa.
  Ensinnäkin, jatka päivitystä Artun eliminaatiosta ja allergisuudesta, mutta kirjoita toki aina välillä, mitä mieleesi juolahtaa. Onhan Artun elämässä muutakin kuin "heppa-ateria".
  Nämä allergia/ruoka-jutut ovat aarteita muille samankaltaisista ongelmista kärsiville koiranomistajille! ♥
  Tsemppiä seuraavaan "taistoon"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, miten on tuon kalkkunan laita. Toivon kovasti, että kalkkunassa ja kanassa on kuitenkin sen verran eri systeemit, että ainakaan molemmat tiput eivät aiheuttaisi allergiaa.

   Jotenkin kai kuvittelin lapsellisesti, että nyt tämä asia selviää ja elämme kutisematonta loppuelämää. Eihän se välttämättä mene koskaan niin. Mutta terveellinen ruoka ja vähempi kutina, siinä on jo hyvä tavoite.

   Kiitos sinulle ♥

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar22.1.15

  Yhtä kokeilua ja edestakaisin sahaamistahan se allergioiden testailu on, usein myös ihmisillä. Tosin ihmisille tehdään 'piikkikartoitus' jolloin ruiskutetaan epäiltyjä ärsytyksen aiheuttajia iholle ja sitten nähdään mitkä aineet ovat allergisoivia. Koirille ei ilmeisesti sellaista tehdä?

  Meistä on aina mielenkiintoista kuulla mitä Artulle kuuluu ja miten herra voi. Toivotaan tilanteen rauhoittuvan ja allergisoivien ruokien löytyvän pian. Uskomme asioiden järjestyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, kun itselle tehtiin se ihotesti, ja paukamien koko osoitti heti selvästi, mikä allergioita aiheuttaa. Koirillakin on ihotesti, mutta erilainen. Sen mekanismia en vielä tiedä, mutta kevään aikana sen vielä käyn teettämässä, nyt sahataan ruokien kanssa jonkin aikaa.

   Arttu on niin iloinen heppu kaikesta huolimatta <3 Vähään tyytyväinen, vaikkakin vaativainen ;) Normaali mäyräkoira siis =D

   Kiitos rohkaisusta ♥

   Poista
 3. Myö halutaan kuulla kaekkee mittee teelle kuuluu. Ja mitenkä Artulla männöö. Vaekka jokapäevä kirjottasit nuista ruoka- ja allerkijajutuista ni luvettaan. Ja kiinnostaa.
  Vielä se löötyy vaevaan helepotus Artulle. Oon iha varma asijasta. Voemija vuan nuihin kokkeeluihin. Paras palakinto siitä välillä hankalastahhii kokkeelusta on terve ja ilonen Arttu kamu :)
  Mukana eletään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saamanne pitää :) Kuulumisia nimittäin.
   Paras palkinto on tosiaan, kun koira voi hyvin. Nyt alkaa vaan hepan liha tökkiä, kun välillä sai muitakin herkkuja :( Pienellä maanittelulla pisteltiin tänä aamuna kupillinen. Pitää käydä ostamassa muitakin heppalaatuja taas vaihteeksi, nyt on Mush-lihalla menty jo pari viikkoa.

   Kiitos kun olette matkassa mukana ♥

   Poista
 4. Kuulumisia luetaan, vaikka ei aina jakseta kommentoida.
  Toivottavasti löytyy helpotus kutinaan ja Arttulle muutakin syötävää kun hevonen :)
  Meillä tuota pakkasta riittää, ei tarkene Tiitu kun piipahtaa rapun pielessä, nytkin näkyi olevan -25 hhhrrrrrr.....
  Hyvää viikonloppua sinne "etelään", toivottavasti siellä ei ole kurakelejä kuitenkaan.
  Muiskuja Tiitulta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman blogin hallintasivuilla käyn kauhistelemassa kävijämääriä, jotka romahtaa, kun "vasta" kolmatta kuukautta kirjoitan hepan lihasta ja allergiasta ;) Kommentteja ei aina itsekään jaksa laittaa, vaikka käynkin monen blogin kuulumiset mielenkiinnolla lukemassa päivittäin, teilläkin :)

   Voi hurja, me ollaan kyllä säästytty noilta pakkasilta taas. Nyt on oikein sopiva keli, muutamia asteita pakkasta, välillä on tullut vähäsen uutta luntakin.

   Kiitos Sirpa, muisku Tiitulle ♥

   Poista
 5. Arttu, onneks sulle maistuu heppa, joten syähän poika sitä ja tuu terveeks.

  Myrsky: Mä oon allerginen kanalle, mutta voin syödä kalkkunaa. Outoo. Syyän semmosta ruokanappulaa ku on tehty riistasta. Ei oo paukuroita, eikä tarvii rapsutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kalkkunassa voi olla toivoa :) Hyvä että Myrsky on löytänyt riistan maun, jatka sillä linjalla <3

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)