maanantai 9. helmikuuta 2015

Teenautintoja

Seljanmarja, omena, luomuhibiskus, aronia, punajuuri, karhunvatukka, punaherukka, vadelma, karhunvatukan lehdet ja mansikka... Mummon mökki -teetä.


Kokonaisia marjoja! Isoja hedelmänpaloja! Oikeasti tiheäsilmäinen, reilunkokoinen siivilä, joka ei uppoa isommankaan kupin pohjalle. Marjainen tuoksu aidoista aineksista, eikä joukossa ole mitään epämääräistä tomua, josta ei voi olla varma, onko siinä heinänkorsia vai luvattuja hedelmiä.


Iso muki täydentää teenautintoa. Niin se vain on, että toisia juomia maistellaan, lipitetään, lusikoidaan, mutta teetä hörpitään. Paljon ja nautiskellen. Tässä teessä maistuu kesä. Mukava aavistus tulevasta, lämmin vatukoiden tuoksu ja aronian mehevyys, vatukanlehtien kesäinen vehreys. Ja kuten parhaissa parfyymeissä, teessäkin on aistittavissa latva-, sydän- ja pohjatuoksu. Viimeinen marjaisen tuoksun häivähdys leijailee ilmassa kevyesti ja jättää jälkeensä kesän odotuksen.


Mutta mitä mieltä olette tästä toisesta ihanuudesta, jota en vielä ole ehtinyt hankkia maisteltavaksi: 


Musta Darjeeling -tee, ruiskaunokki, luonnollinen bergamotti-aromi.
Maistuu myös kylmänä, jääpaloilla ja sitruunanviipaleilla höystettynä.7 kommenttia:

 1. Yleensä tee tuoksuu aina paremmalta, kuin maistuu. Varmaan vähän niinkuin sikarit tai piipputupakka, joiden tuoksusta pidän. Itse olen huono teen juoja, mutta minulla on yksi teeystävä, jonka kanssa aina hänen käydessään juomme teetä. Tai lipittelemme teetä, miten sen nyt ottaa. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein näin käy. Ilmeisesti hajuaisti on tarkempi erottamaan ne parhaat vivahteet.
   Hmm, minä en kyllä juo kahvia edes seuraksi - yleensä - mutta uusimpien teelöytöjen myötä hurahdin ostamaan jotain herkkukahviakin! Ehkäpä siitä tasan kerran maistan, ja loput juotan vieraille :)

   Poista
 2. Varmasti hyvät aromit tulee noista aineksista ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahumaista, sanoisin :) Parani jäähtyessään, ja vähäinenkin kitkeryys hävisi. Kesällä menisi hyvin janojuomasta jääpalojen kanssa.

   Poista
  2. Äh, typoja... tarkoitin mehumaista :)

   Poista
 3. Alempi tee pussinkylestä piätellen voes olla hyvvee :)
  Äetin mielestä tuo Mummun tee.
  Sen mielestä teetä pittää kuulema juuvva hittaasti ja naattimalla. Ee hornia niinku kahvija :)
  Ee muutaku naatinnollisija teehetkijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Vielä tuotakin testaan :)
   Minkähän vuoksi äiteen pitää sitä kahvia niin kiireellä juoda =D Minä kun juon noin kerran vuodessa kahvia, runsaan sokerin ja kerman kanssa, sitä todellakin maistelen. Tosin - vielä en ole löytänyt niin hyvää kahvia, että viitsisin useammin vaivautua.
   Teehetket jatkuu ;)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)