lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vaivainen


Joku kosteuden riivaama pöpö tarttui Artun tassuun. Ja kun en ollut varautunut tällaisiin(kin) ongelmiin, suihkutin anturaan ihan tavallista (kirvelemätöntä) desinfiointiainetta ja Bacibactia. Talvitossu laitettiin suojaamaan tassua, ja koira ei sen vuoksi "pystynyt" edes nousemaan sohvalta... sen mielestä tassua ei vaivannut mikään ennen hoitotoimenpiteitä, vaikka nilkuttikin lenkillä.

"Valmis?" Täh. Minä en ole valmis mihinkään!
"Vapaa!" Häh! Näytänkö sinusta vapaalta??!!

Olin pari tuntia poissa, ja kyllä, tossu oli yhä tassussa!
Mutta tossun poistamisen jälkeen käveleminen oli lähinnä kolmella jalalla konkkaamista.


Onko koira kipeä - vai huomionkipeä.
Katsoin anturaa. Kyllä se oli kipeä, punainen ja tulehtunut. Muistin onneksi käydä apteekissa, joten tassu vietiin Humilac-pesulle ja sen jälkeen Vetramil-voiteluun.
Vetramilin eteeriset tuoksut ovat kyllä niin suussa asti maistuvia, että voin ihan hiukan ymmärtää, miten tuo tarkan hajuaistin nenu oikeasti ehkä kärsii :)


Kuinka sä voit tehdä mulle taas tämän...


Mä kuolen. Tassu haisee ja siihen sattuu...

PS: päivä alkoi hymyssä suin, kun aamulenkillä tuli vastaan yhteensä 7 mäyräkoiraa! 

15 kommenttia:

 1. Voi Arttua.Me Ossin kanssa tiedämme, kuinka inhottavia nuo anturanväli tulehdukset ovat. Pikaisia paranemisia. Onpas teillä runsasta mäyristarjontaa. Täälläpäin ei ole kuin kolme, Ossi neljäs ja valitettavasti kaikki ovat leikkaamattomia uroksia, räyh. Terkkuja Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi tuo lääkevoiteen tuoksu harmittavan koiraa tilanteessa eniten. Ulkona pääsee tossutassullakin kiitämään hurjaa laukkaa, sisällä ei voi liikkua kuin kolmella jalalla...

   Noista kohdatuista mäykyistä suurin osa ohitti ihan fiksusti (kuten Arttukin!), kahdella tuntui olevan enemmän asiaa. Tosin, yksi mäykyistä jatkoi tauotonta kailotusta myös bussipysäkillä, jonne joutui emäntänsä kanssa hetkeksi seisoskelemaan. Olen kyllä niin mielissäni Artun käytöksestä ohituksissa, paranee vuosi vuodelta.

   Mukavaa viikonvaihdetta teille.

   Poista
 2. Párek18.4.15

  Voi kamu hyvä, kyllä minä niin ymmärrän sua! Just tuollaisen tossun minäkin sain tassuuni, kun mulla oli punainen tulehtunut varpaanvälipatti. Ja sitten laitettiin välillä tuota samaa joustosidettä suojaksi ja välillä annettiin tassulle ilmaa ja pidettiin pönttö päässä. Homma hoitui juuri viidessä päivässä, kuten ell ennustikin. Niin että ollos kärsivällinen ja ota kaikki irti toipilasajasta. Osaat kyllä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Arttu ei ihan heti keksi, mitä tästä saa irti. Tossu on kamala, voiteen käry on hirveä, unikaan ei tullut yöllä silmään. Jos tähän vielä isketään pönttö päähän, koira karkaa kotoa ;) Viikonlopun aikana pitää vaan saada tassu parempaan kuntoon. Kurja jättää koko työpäivän ajaksi sukka-teippi-viritelmää jalkaan...

   Poista
 3. Voe pahus kuitennii! Nytkö se kippee iski käpälään...ompa kurja homma tuo.
  En kyllä yhtää ihmettele että tuntuu Artusta niinku kuolema tulisj. Onse Vetramiili sevverra pahahhajusta voejjetta! Erehyin kerra sitä lipasemmaannii. Ehken en tie sitä toesta kertoo.
  Toevottaan tassulle nyt pikasta paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aina jotakin. Tassu onkin haasteellinen hoidettava! Arttu on vielä niin tarkka käpälistään, ettei niitä turhaan käpälöidä. Yhden tossun pujottaminen jalkaan onkin huvittavaa hommaa, kun tuntuu ettei varpaat ole ikinä tossun kärjessä. Miten koira pystyykin liikahtamatta hivuttamaan tassua koko ajan päinvastaiseen suuntaan kuin minä yritän tossua...

   Kiitokset, yritetään kylvettää ja kuivata, rasvata ja hoivata...

   Poista
 4. Voi Arttu poloista!!! Laitetaan tyttöjen kanssa ihan hirmeet satsit parantavia muiskuja! 333333

  Muistan vähän liiankin hyvin edesmenneen superallergikko Rosa-mummun monen monituiset ihovaivat. :/ Ihan yhtäkkiä saattoi korvat, silmät, suupielet tai ihan mikä vaan kohta olla tulehduksen kourissa.

  PS. 7 MÄYRÄKOIRAA!! :D :D :D Liian hassua, tikahdun ehkä nauruun! Ei niin kurjaa ettei jotain hauskaakin. Pikaista paranemista Artulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljoista muiskuista, jotka maistuu kyllä potilaalle ;)

   Äh, Rosa-mummu oli kyllä urhea, ja hyvässä hoidossa. Ja aiheesta puheen ollen, Artulla näyttää nyt samaan aikaan rähmivän ja punottavan myös toinen silmä epätavallisen paljon... että nyt sitten sitä huuhtomaan.

   Eikö olekin 7 mäyristä tollasella minilenkillä ihan hurja määrä :) :) Kyllä siinä hymyjä riitti, puolin ja toisin =D

   Poista
 5. Rasavili lähettää myötätunnon pusuja! Nti. pestiin eilen superlikaisen koiran pesu ja hoitoaineilla ja tänään on ollut vuorossa perusteellinen harjaus ynnä pedigyyri. Koiranti. on nyt kaunis. Hetken. Ehkä? Nämä corgit kun saavat itsensä hetkessä uskomattomaan jamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rasavili ymmärtää kyllä, kuinka rasittavaa on kun ihmiset riehuu pesuaineiden ym. kanssa... ;) Mutta voin kuvitella, kuinka ihana sen turkki on kaiken hoidon jälkeen <3

   Corgilla on ilmeisesti turkkia aika reilusti, vaikka se onkin lyhyttä karvaa...

   Poista
 6. Voi potilasta. Pikaista paranemista, tytöiltä pusuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hoitaja tuntee jo syyllisyyttä, koska hoitotoimenpiteet ovat kurjempia kuin itse tassuvaiva...

   Poista
 7. Pikaista paranemista tassulle! On varmaan kyllä vaikea kävellä tuollaisilla tossuilla. Äippä on ollut tosi tyytyväinen, kun mulla on ollut vahvat anturat, eikä ne ole menneet rikki metsäreissullakaan. Onneksi tuollaiset paranee ja pääset jatkamaan lenkkeilyä! t. Eka

  VastaaPoista
 8. Harmituksen harmitus tuo tassuvaiva... Pikaista paranemista toivottelee Typy ja emäntä

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)