lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kaksi ihoystävällistä tuotetta

Katselin tota blogimme banneria ja totesin, että asiat taitavat tosiaan olla paremmin kuin ennen. Bannerin kuvissa Artun silmänympärykset hilseilee harmaina. Arvatenkin kainalotkin on olleet pahemmassa kunnossa kuin nyt. Mutta silmiinpistävän harmaat silmänympärykset, joka kesän riesa, on toistaiseksi poissa. (Ellei heinä-elokuussa ala kukkia taas joku uusi ärsyke.)

Voimme siis suositella ainakin käyttämäämme rasvahappovalmistetta, Viacutan Plus. Onhan niitä muitakin vastaavia, mutta päätin kokeilla ensimmäiseksi kuurina (yhden koko pullon mittaisena!) tuota, jossa Omega3 ja 6 ovat tasapainossa. Rasvahappokuuri on kosteuttanut ja parantanut ihoa kauttaaltaan.Toinen hyvä tuote (muulle kuin silmänympärysiholle!), on varsin uusi löytö Verkkoapteekista, Skingel.  Ihogeeli sisältää mm. sinkkiä, ja on antiseptinen ja antimikrobinen, muodostaa suojaavan kerroksen mm. kosteutta vastaan ja auttaa ihoa uusiutumaan. Olen laittanut sitä kostealla kelillä ennen lenkkiä anturoiden väleihin ja kainaloihin. Tuote on miellyttävän tuoksuton, liitumaista nestettä on helppo levittää, se rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja on ilmeisen tehokas, koska kaatosadelenkin jälkeen ei ilmennyt kainaloiden normaalia rapsuttelua. Näin kesällä kun ei sadevaatteita oikein pysty pukemaan. Ja mikään vaate ei edes suojaa matalan mäyrän kainaloita. Jos ei oteta lukuun niitä lahkeellisia, kankeita haalareita, joissa joudutaan seisoskelemaan moninkertainen aika kaatosateessa...

Näistäkin on siis ollut meille kovasti apua. Unohtamatta tietenkään raakaruokaa, jonka puolesta puhun niin kauan kuin joku haluaa kuulla. Ja kauemminkin, kuten tuli taas iltalenkillä todistettua =D

9 kommenttia:

 1. Hyvä että keinot tervempään elämään löytyy, aina se ei ole niin yksinkertaista.
  Kivaa sunnuntaita, auringon kanssa tai ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaremppaa harrastaa jo koko muonavahvuus, joten eiköhän terveemmät ajat ole edessä :)
   Lomaoloa teille sinne mökille <3

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! :) Het lähtöö tuo keeli tillaakseen.
  Mullon ollunna Nutrolinia semmosena ihoöljynä. Vuan empä tiijjä onko siitä nii hirveesti apuja ollunna. Ehken vähä.
  Mutta tuo keeli on semmonen mistee ee äet ollunna kuulukkaa. Nyt on justiisa paekallaan ku on nuihen elukoehen puremija ja kaekellaesta nuarmuva tullunna tuola pusikoessa rymytessä.
  Ompa mukava ku on Artulle löötynnä hyvät avut :)
  Siitä nykysestä ruuvvasta kyllä oes mukava kuulla lissee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, jos vihaat kaikkia eteerisiä tuoksuja, joita koirien ihotuotteissa on, tuo voi olla sulle hyvä vaihtoehto, kokeiltavaksi. Mutta en uskalla luvata, onko se paras mahdollinen, tutkaile ainakin ensin äiteen kanssa netistä, mitä siellä neuvotaan :)
   No mepä kerrotaan ruuasta seuraavaksi =D Ei olla spesialisteja (paitsi Arttu, joka syö todella hyvällä ruokahalulla), mutta jokainen voi hakea tarkemmat vitamiini/kivennäisopit muualta. Niihin emme uskalla antaa vedenpitävää ohjetta.

   Iloista sunnuntaita Akentille =D

   Poista
  2. Párekin Palvelijatar28.6.15

   Täällä ollaan aina kuulolla, kun raakaruoka on aiheena. Vaikka Párekilla ei ole ollut iho- eikä juuri muitakaan ongelmia on aina hyvä kuulla ruokavalioista ja hoitoaineista kokemuksen ääntä.

   Poista
  3. Kokemuksia voi toki jakaa, vaikka asiantuntemus vaatisikin hiukan enemmän faktaa joukkoon kuin mulla on.

   Poista
 3. Tuota Skingeeliä voisimme mekin kokeilla. Meillä on juuri apteekista ostettua, heh, seniorikoiralle tarkoitettua öljyä, jossa on kanssa noita rasvahappoja. Sitten saimme naapuri ELLiltä jotain öljyä, jota en vielä avaa, ennenkuin edellinen pullo on loppu.

  Mielenkiintoista vaan sitten nähdä, miten Ossi suhtautuu suihkutuksiin. Kaikki näet, mikä vaikuttaa "hoitotoimenpiteeltä", aiheuttaa siinä pienen "paniikkiraktion", eli se koettaa mennä karkuun niin, että hippulat vinkuu. No näemme sitten ja voin kertoa, mitä tapahtui... Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koostumukseltaan liitumainen "geeli" on pullossa, josta pursotetaan pieni määrä esim. anturoiden väliin. Ei tarvi onneksi paineella suihkuttaa, se on monelle koiralle kauhistus.
   Ossilla onkin tassujen suhteen haasteellisemmat maastot. Meillä asfaltti alkaa ulko-ovelta. Luulisin, että märällä kelillä se on parempi vaihtoehto kuin hiekka- ym. maaperä, jossa tassut oikein imasee itseensä kaiken kuran. Onpa jännä kuulla, onko tuosta geelistä Ossille apua.

   Öljyt on varmasti hyväksi, nuorille ja senioreille :)

   Poista
 4. Hienoa, että Arttu voi paremmin. Toivotaan, ettei ihoärsytyksiä tms. riesoja enää tulisikaan vaan pysyisivät aisoissa. Kiitos noista tuotevinkeistä, kiva että laitat niitä. Ja ruokavihjeistä myös, niitä on kokeiltu.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)