torstai 11. helmikuuta 2021

Pakkasta päin!


Tiedätte kuomat varmaan, mikä aika vuodesta on taas tullut! Kauhean kylmä talvi!

 
Se on nyt tätä tyhmää tassujen käärimistä ja lattialla könyämistä...

...eikä herrasmieskoira saa edes itse päättää, mitkä kengät puetaan, jos ne on ihan pakko laittaa!


Siitä pidän huolen, että hyvityksenä tulee nameja palloon useamman kerran päivässä. Menen joskus häkkiin valmiiksi istumaan. Ei tehoa. Sitten haen pallon häkistä ja vien keittiöön. Ei vaikutusta. Seuraavaksi alan mäiskiä palloa kuonolla pitkin keittiötä. Emäntä huolestuu huterasta kukkapöydästä... Istun ruokapöydän vieressä ja odotan kauniisti, että ihminen on aterioinut. Joskus tämä kaikki uurastus tuottaa tulosta, ja saan nameilla täytetyn pallon häkkiin. Paljaalla lattialla pallo vierii milloin mihinkin. Kerran emäntä punnersi hädissään sohvaa toisesta päästä ylemmäs, että pääsin alta pois. Vaikka olisin päässyt itsekin.


Vieläkö pyytäisi toisen kierroksen?


Nyt jouduin jumppaamaan! Tasapainotyynyssä on liikaa ilmaa, eikä keksitä, miten sitä saisi vähemmäksi. Sitä paitsi fyssari käski laittaa tyynyn huterien takajalkojen alle, mutta silloin minä istun ja koko homma pitää aloittaa alusta. Huomenna emäntä saa varmasti pyyhkeitä (tai paremmat ohjeet), kun mennään fyssarille. Saan ehkä ne sähkölätkät selkään ja varmaotteista hierontaa. Taidan tykätä, vaikka en myönnä mitään.


Juu, tehdään yksi kurkotus, jos se sinusta on kivaa. Ota huomenna muistiinpanovälineet tai videokamera mukaan, että osaat oikein nämä jutut. 


Ohjeiden noudattaminen ei taida olla ihmisen vahvimpia puolia. Tästäkin piti tulla villatakki. Sohvatyyny tuli, ja kuvan jälkeen on palatkin jo yhdistetty ja miljoona lankaa nurjalta päätelty.

8 kommenttia:

 1. Pittää kyllä sannoo että on herrasmieskoeralla kommeet jalakineet! Äet ihastu kerralla nuihin, sano etton ihanalla poejjalla ihanat tossut :)Ja on ne minustahhii oekeen tyylikkäät.
  Tuo tasapaenotyyny näätästää tehokkaalle harjotusvehkeelle. Mistee ootta sen hankkinna? Oes niät kuulema tiälläe yks määräkoera jolle suattasj olla hyöty tuommosesta. Oes mukavata kuulla lissee mittee kaekkee sielä vyssarin luona tapahtuu...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, pakko se on uskoa, että tossut on kelvolliset, jos tekin niistä tykkäätte :)
   Tasapainotyyny pumppuineen on ihan Tokmannilta. Edullinenkin on, joten meille haetaan varmaan kohta uusi, jos ei saada tuosta ilmaa vähemmäksi.
   Ihmiseni voisi ottaa kuvia fyssarilla, jos ehtii ja kehtaa ;) kerrotaan sitten niiden kera tarkemmin. Tuon tyynyn päällä oli tarkoitus seisoa takajaloilla ja etsiä tasapainoa. Etujalkojen alla pitäisi olla joku muu pehmeä koroke, koska nyt ei ole tarkoitus kuitenkaan rasittaa etusten niveliä. En vaan suostu heilumaan pullealla tyynyllä, jumppa sujui paljon paremmin sillä fyssarin littanalla.

   Poista
 2. Näillä keleillä on hyvä olla kunnon ulkoiluvarustus. Sinulla näyttääkin olevan. Hienot nuo töppöset.

  Itse en saisi aikaan minkäänlaista sohvatyynyä saati villatakkia. Olen täysin onneton käsitöiden tekijä. Ihailen ihmisiä, joilla tuo taito on. Ja emännälläsi se on.

  Leppoisaa viikonloppua teille! Toivottavasti nämä kovat pakkaset hellittää.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä töppösiä en saa itse pois, kun ovat kahdella tarralla tiukassa :/ Mutta usko tai älä, tassut palelee näissäkin, jos pakkasta on 15 tai yli! Emäntäni sanoi, että olin niin kauan saikulla, että tassut ei ole tottuneet talveen.

   Käsityöt ovat täällä ihmisen mieluisa harrastus, lukemisen lisäksi. Välillä on pitkiä taukoja, mutta sitten kun innostus iskee, virkkaaminen on kuulemma parasta terapiaa. Tai mikä tahansa askartelu.

   Mukavaa viikonvaihdetta teillekin. Pakkanen lähti jo lauhtumaan, aste kerrallaan!

   Poista
 3. Joo, se on tää pakkaskausi vähän ankeeta, Arttu, koeta kestää, kevättä kohti mennään. Teehän tehokkaasti jumppaa, niin tuut terveeks ja vahvaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkoi lauhtua jo iltapäivän aikana. Tykkään pistellä menemään lumisilla poluilla, kunhan ei pakkanen jäädytä kinttuja. Kevät tulee, aurinko lämmitti jo manttelin selkää! Tunnen itseni jo aika vahvaksi ;)

   Poista
 4. Meidän piti aikanaan ala-asteella käsityötunneilla tehdä kaulahuivi - minulle tuli patalappu... Tiedän siis tunteen, että aina ei tule sitä, mitä suunnittelee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan käyttökelpoinen esine patalappukin on :D
   Harjoitus tekee mestarin.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)