lauantai 17. huhtikuuta 2021

Selkä pääroolissa

En minäkään sentään enää talvipompassa kulje, mutta kun meillä ei kukaan ota kunnollisia valokuvia nykyään, on julkaistava niitä mitä löytyy. Ja koska selkä on nyt ollut pääroolissa, ollaan sitten näin päin kuvassakin.

Kuva vaatisi äänitehosteet, joilla toin julki mielipiteeni ja toiveeni. Päivä oli sateinen, kolea, enkä päässyt tuonne rannalle tassuttelemaan. Mutta miksi piti tulla tähän parkkiin katselemaan? Me koirathan emme tunnetusti elä silmillämme, vaan koko keholla, kuono mukaan luettuna. No, onhan sekin luksusta, että on oma autonkuljettaja, joka ottaa kyytiin aina, kun mahdollista.

Selkäjuttuja käytiin myös ihan virallisesti eläinlääkärillä kuvauttamassa. Joulukuun magneetista ei kuulemma nähnyt kuin pehmytkudokset, tarvittiin myös röntgenit luustosta. Sieltähän se vihulainen löytyi. Spondyloosia tässä on kannettu rangassa jonkin aikaa sen parantuneen välilevynpullistuman lisäksi. Alkavaa kalkkeumaakin oli joissakin nikamissa, toivotaan että pysyvät aisoissa, eikä mitään tule lisää. Ihminen on ollut muun stressin lisäksi tästä kaikesta murheen murtama. 

Päivät ovat vaihtelevia. Eläinlääkäriltä on hyvät ohjeet ja tropit, mutta eiväthän ne menneitä vuosia ja kuntoa takaisin tuo. Etenevät asiat ovat aina arvaamattomia. 


Me annetaan teille pieni arvaustehtävä. (Siihen ei kuulu ratkaista, miksi meillä on sekalainen sarja erivärisiä mattoja tässä eteisen luona, ne ovat minua varten, etten vahingossa liukastele.)
Mitä kummaa tästä kuvasta voi päätellä? Katsokaa tarkkaan ja antakaa mielikuvituksen laukata ;)

20 kommenttia:

 1. Oi Arttu, sinä komea nahkatakkinen " prätkäheppuli" vautsi kuin hieno palttoo❤ Eihän sitä aina kande poseerata. No mitä arvaukseen vimpasta kuvasta niin oiskohan jotain uutta tyttöystävää tiedossa näin keväisin😍 Vai haitko lemppari unilelun mukaan kuviin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kivasti palttoo kiiltelee kuin nahka, mutta ei ole sentään niin hienoa materiaalia. BOT-loimi vain, mutta lämmin.
   Kiitos arvauksesta, mutta nyt et katsonut tarkkaan koko kuvaa ;)

   Poista
  2. Et kai Arttu ole reissuun lähdössä kaverisi kanssa, kun on koppa selkäsi takana?

   Poista
  3. Hih, ei ole koppa reissuja varten. Joskus nukun siinä, joskus siinä säilytetään mun kamppeita, kuten nyt ;)

   Poista
 2. No hei, pitkästä aikaa!
  Ei kai siellä vaan olla muuttopuuhissa?
  Se tämä vanhuus tuo noita vaivoja, vaikka ethän sinä vanha ole, toivottavasti selkä pysyy kunnossa troppien avulla!
  Aurinkoista ja lämmintä kevään jatkoa :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei!
   Kyllähän tässä jo eläkkeellä ollaan, vaikka tänään yllätin emännän ja haukuin piiiiiiitkästä aikaa kunnon vahtikoiran tyyliin postiluukusta romistelevia mainoslehtiä :D
   Hmm... meinaatko, ettei ruskeat laatikkoaihiot sovi sisustukseen ilman pätevää syytä ;)

   Poista
 3. Voe suakelj kamu,etten paremmin sano, tuo selekähomma :( Jospa ne pysysj kuitennii mahollisimman vähillä oereella nuo selekävaevat kunnon liäkkeillä ja muulla hoejjolla. Mieluummin tietennii kokonaan iliman oereeta.
  Mullae olj, parj vuotta sitte ku kuvattiin selekee,kalakkeumata viimisessä nikamavälissä. Mistee tietää mittee sielä nyt on...vuan hojjettaan nyt ne meekäläesen hampaat ensin.
  Kyllähän se tuo sinun immeeses on takkuulla huolissasa ja murheessasa nuihen sinun selekavaevoen taatta. Tiältä tulloo roppakaapalla myötäelämistä ja vertastukkee <3 Ja jaksamisen toevotuksija, hyvvee kevättä ja kaekkee hyvvee sinne teelle kummallehhii! <3
  Eepä nyt ehken osata arvata mistee kummasta oes kysymys tuossa kuvassa...taekka ehkä sittennii vuan jiäkään sanomata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei naurata tämä diagnoosi. Toivottavasti vaiva pysyy aisoissa. Fyssarille on taas jonotettu aikaa, ja kun se vihdoin saatiin, ryökäleen auto onkin korjaamolla kauemmin kuin luultiin. Ei kun uutta aikaa fyssarille odottamaan :/ mutta onneksi nyt on ollut niin hyviä aikoja selän puolesta, että ihminen on melkein itkenyt ilosta (vaihteeksi).
   Kiitos taas myötäelämisestä. Ja hammasremontti odottaa täälläkin, mutta se ei mahdu kalenteriin ennen kuin ensi kuussa. Me lähetetään teille (ja varsinkin huolestuneelle äetillesi) oikein levollista mieltä ja Iivarille sujuvaa hammasreissua. Toivottavasti saat puruluut sun muut herkut taas takaisin sen jälkeen :)
   Arvatkaa rohkeasti vaan, kuvan arvoitus on lopulta katsojan silmissä.

   Poista
  2. Hmmm...onko arvotuksen vastaas kahtojan silimissä vaeko Artun...? ;)

   Poista
  3. Tuotas noin, kyllä se on kuvassa näkyvissä, ja tällä hetkellä jo Artunkin näkyvillä =D

   Poista
 4. Hei, Arttu!
  Voihan harmituksen harmi tuota sinun selkääsi. Me pitkäselkäiset mäyriäiset saadaan kyllä kärsiä noista selkävaivoista. Muahan ei emäntä oo vienyt pitkille lenkuroille enää sen jälkeen kun mun selkä prakas. Paitsi joskus harvoin, kun pääsen pehmeämmälle maastolle, mennään pidemmälle.
  Ai siellä on hampiremppa tiedossa, mulla tipahti tässä hiljattain 6 hampia pois. Tai ei ne nyt ihan itekseen lähteneet, mutta olivat hammaslääkärin mukaan lähteneet melko helposti. En muista, olin melko tiedottomassa tilassa silloin.

  Jaa, että arvoitus. Mielenkiintoista. Sinusta on tulossa isä, päätellen tuosta lelusta. Ai niin, en muista onko sulla NE vielä tallella. No ehkä pikkuveli? Tai ehkä se on jo siellä kopissa, tirsottamassa, kun on niin pikkuinen (näytä jo!). Tai ehkä sinulle on vaan tullut postilähetyksessä uusi sänky, kun vanha on täynnä sinun kamppeitasi ;) Koska me saadaan tietää? -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa :)
   Voit tassutella oman pihan pehmeällä nurmikolla, sekin on liikuntaa, jos vaan nostelet siroja tassujasi ahkerasti :)
   Onpa meitä selkä- ja hampirempattavia nyt paljon. Ei olisi ainakaan minun emäntäni uskonut silloin 12 vuotta sitten, mihin kaikkeen joutuu. En kyllä minäkään, mutta näillä mennään.

   Kihih, ei tulisi minusta isukkia enää ;) Eikä meille mahdu enää yhtään sänkyä lisää =D
   Hmm... vappuna saatte tietää. Tai pian sen jälkeen, jos me vaan muistetaan kertoa.

   Poista
  2. No arvaa vaan onks äippä yrittäny päivittää meen plokeja? Ei ne ruutuu tuijottamalla itekseen täyty, täytyis vähän painella niitä näppäimiäkin, mut se vaatii vissiin liikaa aivotyöskentelyä.
   Joo, äipän mummun motto oli että "ei oo vanhaks tulemista". Äippä sitä sitten ihmettelemään, niin vastaukseksi tuli: "se tuo 10 vaivaa tullessaan". Kyllä mummu tiesi; milloin oot selkävaivanen, milloin on nisukkikasvaimia, milloin silmä on kipeä, milloin hampaat lähtee suusta, tassu on vaivanen taikka iho kutisee. Aina on jotain. Olipa niitä valeraskauksiakin aikoinaan ihan riittävästi. Ja pörrökin on jo harmaa. Meidän äippä osas kyllä aavistaa, että jotain tulee kun mulla noita edeltäjiä on kuitenkin ollut. Mutta hampaittenlähtö tuli sille yllätyksenä.

   Noh, pakko sitten yrittää sinne vappuun asti odottaa ;)

   Poista
  3. Totta puhut. Mummot on viisaita, vaikka ne viisaudet kuulostavat joskus nuorempien korvaan ankeilta.
   Saa nähdä, montako hammasta multa viedään, kun päästään lääkäriin asti. Tähän mennessä on lähtenyt vasta yksi.
   Malttia, Elli :) vappu on ihan kohta, simat ja munkit ja kevät ja kaikkee <3

   Poista
 5. No voihan mäyräkoirat ja selät. Toivotaan, että toipuminen sujuu eikä tule takapakkia. Tsemppiä ja pitkää pinnaa!
  Tässä laumassa aina vaan toivotaan, että kasvattajat oikeasti panostaisivat jalostuksessa tuon tyyppivian poistamiseen. Valitettavasti mitään joukkoliikettä terveempien selkien puolesta ei Suomessa vielä(kään) ole syntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välilevynpullistumasta toivuin jo, mutta tuo uusin diagnoosi spondyloosista onkin sitten elinikäinen riesa, etenevä sellainen.
   Samaa mieltä jalostuksesta. Mutta ei hyvältä näytä, kun toiset kasvattajat kieltävät kaikki tyyppiviat, vaikka tilastot muuta kertovat.

   Poista
 6. Ikävä kuulla, että selkä ei ole oikein kunnossa... Se voi tehdä elosta tosi kurjaa. Mutta toivottavasti on paljon kivuttomia päiviä kuitenkin vielä edessä. Jos joku jännittävä pahvilaatikoihin liittyvä yllätyskin on vielä vappuna luvassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tyhmää, että tässä näin kävi. Monesta asiasta on saanut olla sydän syrjällään, ja sitten iskee tällainen vihulainen parhaaseen ystävään :/ Onneksi tällä hetkellä lääkkeet tehoavat hyvin, ja vauhtiakin löytyy tassuihin :)
   Vappu on kohta :)

   Poista
 7. Voi, kurjia uutisia. Toivotamme kovasti tsemppiä, voimia, jaksamista ja kaikkea muutakin hyvää teille molemmille. Toivottavasti selän kanssa pystyy kuitenkin kulkemaan vielä monen monta seuraavaakin kevättä.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta :) Kyllä me yritämme nauttia keväästä, kun kaikesta huolimatta iloa ja leikkisyyttä riittää. Lääkkeet auttavat, ja niin kauan kuin niistä ei tule lisäongelmia, menemme Artun tahtiin, joka sopii ihan hyvin minullekin ilmaantuneille selkävaivoille.

   Artun emäntä Mai

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)