sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Tätä se taas on


Tänään Artun piti osallistua eka kertaa mätsäreihin. Se kokemus jäi taas aikeeksi. Kuvasta huolimatta, ei ole jalkoja poikki tai muutakaan draamaa. Tassussa on tosi kipeä tulehtunut kohta ja rakkula, kainaloihin roihahti kunnon punotus, ja molempien järsimistä yritän estää. Tassu liotettiin lämpimässä hoitopesunesteessä, kuivattiin, suihkutettiin desinfiointiainetta, rasvattiin ja laitettiin tukkoon. Pari tuntia kulunut, ja tukko on yhä paikallaan...

Viime yö meni jo kainaloiden järsimistä vahtien... Kuskasin koiran petin makuuhuoneeseen, ja heräsin joka kerta, kun mussutus alkoi! Vauvan tutin lutkutusta muistuttava ääni kantautui vaimeana peiton uumenista, jonka alle koira oli taas hautautunut salaa mielipuuhansa kanssa. Neljä juuri-nukahtamisen-jälkeen herätystä riitti, raahasin aamulla koiran petin takaisin olkkariin ja nukuin vielä pari tuntia.

Koville otti Artullakin... Heräsi klo 12 päivällä, pienen lenkin ja ruuan jälkeen oli valmis nukkumaan. Olin poissa pari tuntia, ja kun palasin, koira tuli syliin ja alkoi kuorsata!

Nyt siis nukutaan taas eri huoneissa, kainalot on putsattu, tukko kipeässä jalassa. Katsotaan mitä huomenna keksitään. Lääkäriin vissiin. Ainakin uusi kaupan muona menee ylähyllylle edellisten kanssa, ja meillä tuuletetaan Yrjölän puurolle ehkä lopun ikämme. Jos se auttaa, en valita... Nyt väsyttää, harmittaa ja kaduttaa. Miksi uskon mainoksiin, ja testaan koira-reppanalla mitään uusia juttuja.

11 kommenttia:

 1. Voi sentään! Tivottovasti Arttu paranee pian. Ikäviä kaikki tämmöiset. :(
  Tuo mussutus on täälläkin tuttu ilmiö erityisesti juoksujen aikaan, tosin taidan seuraavia varten luopua vallan periaatteesta, että Nellin tulisi pitää housuja yölläkin. -Kun ei onnistu niin ei onnistu. :D

  VastaaPoista
 2. Höh :( Mitenkäs raakaruokinta? Voi tuntua hankalalta, mutta tietoa löytyy ja pakasteita saa jopa kotiin asti.

  Parane pian!

  VastaaPoista
 3. Nelli: Voi teitä koiran mussukoita, ihastutatte ja vihastutatte emäntiä monesti turhan (?) takia...

  Kisu: Raakaruokintaa on käytetty pitkään, mutta aina välillä sorrun ostamaan jotain "puhtaista raaka-aineista lempein valmistusmenetelmin" tehtyä ns. helppoa ruokaa. Mutta jatkamme Yrjölän puuron ja barffauksen sekoituksella.

  Kiitos, parantelemme tassua puhdistuksella ja salvalla. Sukka jalassa lenkille ja nukkumaan :) Voi pientä marttyyriä joka teloo vielä pahemmin jalkansa, kun painelee sukkajalka ilmassa pisulenkille... Eihän sitä voi laskea maahan, vaikka kipeän rakkulan kanssa juostiin eilen ihan villinä. Ja sitten mamman syliin tassu koholla...

  VastaaPoista
 4. Paranemisia teille sinne! <3 Minä olen luopunut myös markettiruuasta ihan täysin. tosin funi ei mielellään sitä edes syö..

  Funikin astui viikonloppuna lasinpaloihin huomaamattani ja tassua lutkutettiin myös meillä ihan urakalla!

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista! Muuten, meillä nuolemishimon lopetti aivan alkuunsa Gothivet-suihke, apteekista. Suosittelemme.

  Ja rasvauksen sijaan laitoin aikanaan Taikan tassuhaaveriin Basibact-pulveria, ja löysästi siteen sisäkäyttöön. Ulos toki oikein reilummat pakkaukset; muovipussit ja tossutkin. Halki (lasinpalasta) auennut polkuantura oli 3 viikon kuluttua rokotuskäynnillä niin parantunut, ettei eläinlääkäri ollut erottaa arpea:)
  Kauluri oli must muutaman yön ajan.

  Just postattiin ruuasta. Puhti vois olla teidän pelastus - ja helpotus.

  VastaaPoista
 6. Raisa ja Funi: En melkein koskaan ole "marketnappuloita" ostanutkaan. Aina ollaan etsitty kaikenlaisia luonnonmukaisia ja kalliita juttuja, kuten viimeisessä ruokapostauksessamme on esitelty, myös kuivamuonassa.
  Ups, toivottavasti Funin tassuun ei jäänyt lasia...

  Pau: Hyvä kun muistutit Gothivet-suihkeesta, sitä kokeilemme. Rasvana on käytetty MSM-voidetta, joka on todella tuhtia myös tuoksultaan... Valvotusti sisällä saa olla ilmankin sideharsoa, kun jalassa ei ole avohaavaa, vain rakkulamaista tulehtunutta kohtaa. Mutta haetaa tuota pulveriakin, kaikki apu on tarpeen, kun seuraava haaveri sattuu:)
  Me ollaan käytetty niin monenlaisia allergisille suositeltuja kuivaruokia, että taidan luovuttaa. Ei huvita kokeilla kauheasti, kun jokaista kokeilua seuraa valvominen ja raaputtelu, se ei ole sen arvoista.
  Relaxant Animalin seerumilla taas kerran rauhoitettiin kutiavat kainalot, pesunesteessä liotettiin eilen kipeää tassua. Ei ne ole lääkkeitä, mutta helpottaa selvästikin.

  Kiitos ihanat, Artun tukkotassukuva teidät tänne houkutteli, ja on kiva saada pikkuiselle myötätuntoa ja hyviä ohjeita :)

  VastaaPoista
 7. No voihan Arttua!Jos rakkulat puhkee niin Betadiini ainakin on hyvä,samoin ihan perunajauho.Mun Wiliä raateli iso koira,neljän ihmisen voimin saatiin hampaista irti.Wili oli ihan kuolemankourissa,heti ensiapuun ja tiputukseen.Selvis ja mä suihkutin joka päivä haavoja,kuivatin kuin pikkuvauvaa,betadiinillä putsaus jälkeen.Oli se kovaa aikaa,kaksi viikkoa ja haavat parani ulkoisesti,sisäisesti kuitenkin kova pelko molemmilla.Esimerkkinä kerroin millä paranee jos haavat tulee.

  VastaaPoista
 8. Huh, tuollaista ei toivoisi koiralle koskaan sattuvan. Ehkä tulee oltua liiankin luottavainen muiden koiria kohtaan...
  Hyvä kun Wili selvisi, ja jaksoit hoitaa, se arvosti sitä varmasti, vaikka teki kipeää. Koira tuntuu tajuavan, jos sitä autetaan, eikä pistä pahakseen hetkellistä epämukavuutta hoidettaessa.
  Betadinea on käytetty laimennettuna poikakoiran "ulkoisiin tulehduksiin" ;/ mutta perunajauho oli taas uusi niksi.

  VastaaPoista
 9. Paranemisia potilaalle! Kyllä näyttää surkealta tukko jalassaan.. Vai että näin pahat oireet teille tulee väärästä ruuasta :/ En olekaan enää niin huolissani Pipsan "oireista".. Tietysti ovat myös vakavasti otettava asia, mutta täytyy vain todeta, että luojankiitos ei meillä tuollasia oireita ole ollut.

  Ehkäpä on tosiaan parasta vain luottaa raakaan, onneksi teillä se jo osataan! :)

  VastaaPoista
 10. Voi potilasparkaa. Toivotaan, että Arttu paranee pian. Meillähän ollaan kanssa taisteltu Ossin kanssa tassutulehduksien kanssa ja ELLin tuomio on ruoka-aine allergia. Tosin Ossi on menossa vielä testeihin. Nyt syö allergianappuloita ja tykkää niistä kuin hullu puurosta. Koita saada Artun tassut kuntoon:) Terviein Ossi ja Marja-Leena

  VastaaPoista
 11. Voi Arttu, toivottavasti potilas paranee pian. Meillä poriseen taas tänään 10 litraa kotiruokaa vain ja ainoastaan koirille. Veikkaan itsekin Jimin maksa-arvojen nousun johtuneen nappuloista, katsotaan nyt mitä uusinta kokeet taas näyttävät.

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)