sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Puolen vuoden kuulumiset

Mahdottoman pitkiä taukoja kirjuri-ihminen on pitänyt taas uutisteni kertomisessa. Kaiket päivät se näpyttelee konetta, mutta Minun, Mäyräkoiran, asiat jäävät hunningolle. Onneksi Iivari-kamu jo kyseli kuulumisteni perään, ja ihminenkin heräsi kaivelemaan kuvia kännykästä.


Tässä (jopa meidänkin kuvien tasoon nähden ala-arvoisen keltaisessa otoksessa) olen vallannut uuden memoryfoam-petini. Alkuun oli outoa, kun tässä on vain matalat laidat, enkä löydänyt leualle sopivaa paikkaa. Pian opin myttyämään peitot mukavaksi päänaluseksi. Samalla sain hyvän syyn herätellä ihmistä vielä useammin, kun peittoa pitää tulla laittamaan Minun päälleni.

Peti on ihan hyvä, mutta melko jämäkkä. Ja koska se hankittiin sitä varten, että se mukautuisi (kevyenkin) nukkujan mukaan, pitihän siihen sitten hankkia pehmeämpi memoryfoam-levy lisäksi. Ja vielä Ikean muovitettu froteelakana suojaksi, ettei arvokkaaksi muodostunut nivelystävällinen peti likaantuisi. Että näin minä nukun. Paitsi silloin, kun en nuku, vaan vaellan ympäri huushollia ja teen ihmisen hulluksi, kun se ei tiedä, onko minulla joku hätänä, kipuna vai harrastanko vaan mäyrämäisiä rasittavuuksia.


Välillä uusi peti siirretään varastoon, kun ihminen siivoaa ja kyllästyy nostelemaan 2-3 mäyräkoiran kokoista patjaa paikasta toiseen. Silloin sukellan mylläämään vanhaan vankkuuriini, ja joku älypää ottaa kuvia...


Nukkuminen on yliarvostettua. Sitä tehdään meillä ihan liikaa tai ainakin aina silloin, kun haluaisin leikkiä. Vaikka tällä hiirellä. Saisinko sinusta kaverin?


Tämä on pehmo-Kongi. Aluksi sen kanssa riitti ajankulua, mutta kun tarranauhat menettivät tehonsa, on ihan helppo onkia herkut Kongista ja juosta pyytämään lisää. Kongia kannankin ahkerasti ympäri kotia ihmisen kannoilla.Ihminen on tehnyt vaan töitä ja välillä harrastanut omia juttujaan. Yhdet porkkanasämpylät onnistui, mutta seuraavat ja sitä seuraavat jäivät kuulemma mataliksi. Jos joku osaa neuvoa, mikä meni pieleen, meillä olisi ehkä keittiön lattialla vielä enemmän jauhoja, mutta ilmassa hieman vähemmän tulikiven katkua. Ei mulla nyt muuta, ihminen voi jatkaa. Moro!

- - - -


Sämpylöiden leipomisen lisäksi olen testannut uutta haudutuspataa ja polttanut pizzan karrelle. Syntymäpäiväkakkukin tuli tehtyä ihan vahingossa, kun iski kääretortun nälkä. Torttutaikina jäi pellille epätasaisesti, eikä siitä ollut käärittäväksi, joten kolmeen osaan leikattuna siitä tuli kakku.

Suht terveitä olemme olleet. Jos ei oteta huomioon niitä etätöiden ensimmäisten 4 viikon ajan (ja muuten taas tänään palanneiden) flunssan oireiden seilaamista. Ja Artun perinteistä kevään pissatulehdusta, jota varten mentiin hurmaavan taksikuskin kyydillä eläinlääkäriin ja takaisin. Kohta on kontrollikäynnin aika, nyt ihan karusti omalla autolla, joka on vihdoin katsastettu ja saanut kesärenkaat. Artun selkä on pysynyt suht rauhallisena, ja lenkillä laukataankin, mutta välillä alaselän karvojen pörhistely ilman syytä paljastaa, että ajoittain on kipuja. Nyt kun antibioottikuuri on ohi, pitää kokeilla, miten säännöllisempi lääkitys auttaa. Ja kun virusaika on ohi, päästään vihdoin kokeilemaan laserhoitoa, joka jäi nyt aikomukseksi.

Me käydään teidän blogeissa ahkerasti. Mutta saamattomuus iskee, kun pitäisi keksiä jotain kertomisen arvoista tästä omasta tylsästä arjesta. Voikaa hyvin ja pysykää terveinä.

16 kommenttia:

 1. Tosi kiva nähdä kuvia sinusta komea Arttu! Onpa sulla hieno peti. Ja tuollaista tarra-kongia ei olla missään nähty. Mielenkiintoinen.

  Korona-aresti näyttää teettävän ihmisillä kaikenlaista, kuten leipomista ja kokkailua. Meilläkin on poltettu ja käristetty sitä sun tätä keittiössä. Sitä ei täällä normaalissa elämässä todellakaan usein tapahdu.

  Me pidetään peukkuja sulle Arttu, että selkä pysyy kunnossa ja muutenkin teillä kummallakin terveyttä riittää. Kohti kesää keplotellaan luottavaisin mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on hämäriä kameraräpsyjä, kun laiska ihminen ei jaksa virittää järkkäriä, josta muuten heitti vahingossa muistikortinkin roskiin. Mutta kyllä te meikäpojan erotatte vähän himmeämmistäkin kuvista.

   Käristys jatkuu täälläkin. Tänään siirryttiin taas herkkuosastolle. Keittiöhirmu teki kuulemma elämänsä ensimmäisen sacherkakun. Se onnistui turhankin hyvin, kohta taas vaikeroidaan palanneita kiloja. Täytetyt tomaatit sen sijaan kuulostaa terveellisemmiltä. Minä en niistä saa mitään, mutta posti tuo kuulemma kohta taas lisää ruokapurkkejani. Ja varastossa on melkein 3 säkkiä muonaa =D Meille tuli viimeksi vielä tilauksen päälle bonussäkki, ja siinä olikin postipoika ihmeessä, kun raahasi 28 kiloa ovellemme ;)

   Pysykää pirteinä, me tullaan taas ihailemaan teidän kuvia ja vaan haaveillaan siitä, että jaksettaisiin itse kuljettaa kameraa ulkona.

   Poista
 2. Onpa tosi mukava kuulla teistä! Kaikki hyvin siällä ja täällä. Meilkin on tommosta muistavaapetiainesta, mut parhaimmaks on osottautunu ihan tavallinen lasten vaahtomuavipatja. Pysytään terveinä ja reippaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep-jep, meistä kuuluu yhä harvemmin, mutta sitä perusteellisemmin =D
   Lasten patja Jyskistä oli mullakin aiemmin, mutta se oli jo niin suuri yhdelle mäykylle, että lahjoitettiin pois isommille koirille. Teille jus sopiva, kun mahdutte siihen rivinä. Tai kekona, miten vaan huvittaa :) Älyvaahtoa ja lampaantalja, siinä on hyvä yhdistelmä mun selälle. Ripeyttä ja iloista menoa teille!

   Poista
 3. Ihana kuulla taas sinusta Arttu♥. Pieni tauko bloggailussa piristää ihmeesti.Kiva kun vointisi on nyt ok ja mikä on ollessa kun on noin mahtava lepopaikka.
  Emännän kokkailu ja leipomisinnostus on ihan nortsia nykyään. Kaikki leipoo ja kokkaa ja siivoo ja tekee puutarhatöitä ja ja ja...että päästäis nopeesti tästä kamalasta keväästä.
  Minä olen edelleen ns. koulunpenkillä. opettelen jo kolmatta vuotta itselleni kivaa harrastusta.Olen etsijäkoirakoulutuksessa. Harkat on ihan mahtavia. Tykkään etsiskellä kavereita kun ne menevät "piiloon".Olen saanut paljon hyviä koirakavereitakin.Hyvää vointia teille molemmille terkuin Sulo ja sen äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou Sulo ja äippä! Kiva kuulla, ja teidä blogissa oli ihan mielettömän hienoja pajukorentoja! Niitäkin ihailimme.
   Ai koko suami leipoo vai ;) meillä se on enempi tuuriluontoista, kuten muutkin harrastukset. Joskus tehdään kaikkea hulluna, joskus ei huvita mikään. Sen kanssa on elettävä. Puutarhatöistä (pienimuotoisesti) haaveillaan täälläkin. Saa nähdä, toteutuuko se haave ikinä enää.

   Hieno harrastus sulla. Minä etsin vaan herkkuja, vaadin joka päivä ihmistä piilottamaan niitä palloihin ja ympäri huoneita. Tuijotan herkeämättä, jos ei piilottaja ryhdy hommiinsa. Mutta sinulla on mahdottoman tärkeää etsittävää. Toivottavasti saat siitä hyvää palkkaa, muutakin kuin tekemisen iloa ♥
   Voikaa hyvin!

   Poista
 4. Viimennii kuulumisija! Ompa mukava kuulla että sielä ollaan kunnossa :) Vähä on välillä jo mietityttännä että mitenkään sielä voejjaan.
  Tuo sinun petis kuulostaa kyllä tosj hyvältä. Ja immeesen hommiin kuuluu tietennii koerasa peetteleminen oljpa sittä yö tahi päevä kysseessä :) Sama homma seon meelläe. Hieno homma että sinun selekäs on pysynnä kunnossa. Ja oekeen näätästät virkeeltä ja kommeelta iteltäs.
  Tämä aeka on semmosta että suapi immeeset monellaeseen hommaan. Semmoseen epätavallisseennii. Siis jottii immeeset. Meellä on aena vuan yhtä suamaton eletäämpä sittä mittee aekoo tahasa :)
  Kylläpä tulj hyvämielj nuista teejjän kuulumisista! Pysykee tervennä eelleennii ja mukavata viikojjatkoo :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih-hih, me taidetaan olla välillä ihan hukassa. Mutta ei mitenkään voinnin takia, vaan laiskuutta, kiirettä, saamattomuutta. Millään noista ei olis väliks, mutta tänne ne tuppaa aina vaan käymään.

   Ihmisen työtähän koiran hyvinvointi on, joten herätellään vaan jatkossakin aina, kun keskellä yötä tulee tärkeää asiaa. Myrskypilvihän siitä joskus ihmisen ylle nousee, mutta kyllä se taas leppyy, kun saa nukkua yhden yön rauhassa.

   Teillä on kyllä niin ahkera ihminen, ettei paremmasta väliä. Täällä ei samaan tahtiin siivota, eikä muuten räpsy ne kaihtimetkaan yhtä aikaisin aamulla, eli ei huhuilla koiraa lenkille. Jos nukuttaa, annetaan nukkua. Ihminen aloittelee etätöitään ja pitää sitten tauon, kun koiran kuono ilmestyy peitteen alta. Eikä kiirettä silloinkaan. Semmoinen laiskuri meillä asuu.

   Hyvä mieli tulee näistä teidän viesteistäkin. Terveitä ja keväisiä päiviä sinnekin ♥

   Poista
 5. Hei! Onpa kiva kun tulit kertomaan kuulumisia :) Olen minäkin monesti käynyt kurkkailemassa täällä.
  Kyllä sulla onkin hieno peti ja toivottavasti siinä nukuttaa hyvin.
  Meillä on tosi tylsää ja ikävää tuon ukon kanssa kahdestaan, kun ei ole niitä pakollisia edes pieniä ulkona liikkumisia. Talvi oli tosi pitkä, pimeä ja ikävä :(
  Hyvää keväänjatkoa teille molemmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa on ollut sormet näppäimillä, mutta välillä kuvien etsiminen ja siirtäminen kännykästä tuntuu liian ylivoimaiselta ja koko päivittäminen siirtyy taas seuraavaan "päivään"... tai kuukauteen.

   Kyllä voi arvata, että ikävältä tuntuu, kun ei lenkkikaveri ole pyytämässä ulos. Se on ihan mahdottoman surullinen asia. Mutta silti me nyt kannustettais teitä lähtemään ulos, vaikka pyöräilemään. Sitä ei nelijalkaisten kanssa voi tehdä, ja pääsee menemään ihan eri reittejä. Jos ne vanhat lenkkipolut tuo liikaa vaikka muistoja vielä mieleen.

   Pysykää terveinä ♥

   Poista
 6. Olipa todella kivaa kuulla taas teistä ja teidän touhuista. Hienoa, että teille kuuluu hyvää. Toivotetaan teille mukavaa kevään jatkoa ja pysyttehän terveinä!

  Hippu, Myttö ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, ja mukavia mökkireissuja teille :)

   Poista
 7. Olipa mukavaa kuulla kuulumisia pitkästä aikaa! Pysykääs nyt linjoilla, kun olette taas aktivoituneet. Mukavaa loppukevättä ja pysykäähän terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään parantaa tapamme, hyvä kun vähän ojennat meitä laiskimuksia ;)
   Virkeää kevättä teidän poppoolle!

   Poista
 8. Mukava kuulla teidänkin kuulumisia välillä!
  Eikö vain olekin mukava saada ihmisen jakamaton huomio esimerkiksi juuri laahustelemalla ympäri asuntoa keskellä yötä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, taidettiin olla sattumalta samoilla sekunneilla teidän blogissa kommentoimassa :D
   Hmm... ihminen näytti kyllä aika kiukkuiselta silloin yöllä. En vaan pysty lopettamaan jotakin (muka häiritsevää) käytöstä, kun olen päättänyt aloittaa. Ihmisen koiranlukutaito on hälyttävästi huonontunut, kun se ei tajua, miksi olen levoton. Vein sen vinkiksi just teidän bloga katsomaan, mutta ei se tajunnut. Te kyllä ymmärrätte <3

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)