maanantai 6. syyskuuta 2021

Tervetuloa syksy

 Kävin laiturilla näyttämässä kieltä, kun narunjatketta kuulemma huimasi katsella liikkuvaa vettä noin kapealla käytävällä. Vilkkaasti tulin minäkin pois tuolta, kyllä maa on tassujen alla paras.
Ei näkynyt uimareita eikä onkijoita, kuten joskus aiemmin. Silloin taisi olla kesä.


Tutkin hiekanjyvä kerrallaan rannan. Mielenkiintoisia tassunjälkiä, joku muukin oli käynyt ennen meitä kuuntelemassa pienen järven loiskeita. Oli niin viileää, etten jäänyt kaivelemaan kuoppia, vaikka se on hiekassa parasta.


Nurmikolla oli vielä enemmän tutkittavaa. Joku oli varmasti syönyt eväitä tässä kohdassa. Vai olisiko niiden kalamiesten jäljiltä hyviä tuoksuja.


Tuonne ei taideta mennä hetkeen, ihmiselle tuli kylmä ja nuha. 
Minulle tuli vaan kova nälkä! 

11 kommenttia:

 1. Voe veekkonen etton sittä mukavan näkönen ranta! Äet sano että jos oes tuommonen lähellä ni sielä istuttasj päeväkaavvet ja illattii. Ja kuunneltasj ualtoen loesketta :) Tarpeeks vuan vuatetta piälle immeeselle.
  Harmi että emäntäsj sen nuhan sae :( Hoejjahhan terveeks <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äetille terveisiä, että tuo on kaiken lisäksi koiraranta. Eli vapaa pääsy vuoden ympäri – niille, jotka tarkenee. Pieni ranta, kesällä paahteessa oli liian kuuma, nyt ei enää tarkene istuskella. Rannan lisäksi päästään kävelemään pientä hiekkatietä. Se on kai ihmisen mielestä jotenkin mukavampaa kuin kotikadut, jotka kieltämättä tylsistyttää.
   Nuha oli tulollaan jo aiemmin. Nyt jo hyvin menollaan, mutta ehtipä tuo jo siirtää hammaslääkäriaikansa vilkkaasti ensi viikkoon. Taisi olla tilattu täsmänuha...

   Poista
 2. Toisel nuha ja toisel nälkä, sitten vaan kipitikapit kotiin, Arttu.

  VastaaPoista
 3. Hieno on ranta. Kyllä tuolla mielikseen hiekanjyväsiä tutkisin minäkin. Heh, iskipä sopivasti se nuha, just hammaslääkärille menon aikaan. Ripeästi olisi tuossa tapauksessa Palvelijatarkin tarttunut luuriin ja perunut ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvassa täällä on rannat, mihin saa mennä tassuttelemaan. Sysimetsät eivät meitä oikein inspiroi, niitä toki löytyy, poluilla ja ilman.
   Me jätimme muutossa taaksemme ne ihanat kaupunkipuistot ja rantatiet :/

   Poista
 4. Kiva se on rannoilla kuljeskella kun on tuoksuja monenlaisia, mutta ei ole kiva jos siellä tulee kylmä. Kyllä se syksy nyt hiipii kovaa vauhtia, vaikka vielä näitä lämpimiä päiviäkin on.
  Mukavia tassutteluja rannoille ja poluille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy tulee ja päivät lyhenee. Sitä tuo ihminen harmittelee enemmän kuin kylmyyttä. Vasta eilen nähtiin viimeisin käärme lenkkipolulla, joten sekavalta vaikuttaa tämä vuodenaika!
   Mukavia valokuvaus- ja askarteluhetkiä sinulle <3

   Poista
 5. Mukavan näköinen ranta ja varmasti hyviä hajuja täynnä! :) Harmi, että kylmyys aiheutti ihmiselle nuhan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähitellen löytyy näitä kivoja paikkoja, kun jaksetaan etsiä. Nuha on enää kaukainen muisto :D

   Poista
 6. Kovin mukavalta lenkkipaikalta näyttää tuo ranta. Varmasti riittää paljon nuuskuteltavaa ja tutkittavaa.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)